Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Janulevičiūtė liko per žingsnį nuo kelialapio į Sočio olimpines žaidynes

Penktadienio vakarą paaiškėjo, kad Sočio olimpinėse žaidynėse nečiuoš 18-metė Inga Janulevičiūtė. Vokietijoje vykusiame paskutiniame turnyre, kuriame dar buvo galima iškovoti vietą žaidynėse, Inga Janulevičiūtė užėmė 13 vietą. Kelialapius iškovojo pirmos aštuonios geriausiai pasirodžiusios sportininkės.
Inga Janulevičiūtė
Inga Janulevičiūtė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvė iš viso surinko 128,19 taškus, o už laisvąją programą surinko 82,45 taškus ir pagerino savo asmeninį rekordą. Ankstesnis geriausias Ingos Janulevičiūtės rezultatas buvo 73,91 taško. Po trumposios programos Inga Janulevičiūtė buvo 15-toje vietoje. 

Turnyre triumfavo 188,21 taškus surinkusi rusė Elena Radionova, kuri kelialapį į olimpines žaidynes buvo iškovojusi jau anksčiau. Antra su 162,86 taškais liko japonė Miki Ando, trečia – amerikietė Ashley Cain (162,39 tšk.).

Iš viso šiame turnyre dalyvavo 35 čiuožėjos, iš kurių dėl šešių kelialapių varžėsi 29 sportininkės. 

Prieš lemiamą kovą dėl kelialapio olimpinė čempionė Vida Vencienė tikino neabejojanti, kad tai daug žadanti jauna sportininkė, kuri būtinai kovos dėl patekimo į kitas olimpines žaidynes.

Kelialapius į Sočio olimpines žaidynes taip pat turi ir Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias, tačiau Lietuvos prezidentei išimties tvarka nesuteikus amerikietei Lietuvos pilietybės, pora olimpinėse žaidynėse varžytis negali.

VIDEO: Trumpoji Ingos Janulevičiūtės programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento