Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos čiuožėjo Javiero Fernandezo pasirodymas – geriausias ir žiūrovams, ir teisėjams

Ispanijos dailiojo čiuožimo žvaigždė Javieras Fernandezas artėja prie trečiojo iš eilės titulo Europos dailiojo čiuožimo čempionate. Nugalėtojo titulą ginantis 24-erių čiuožėjas po trumposios programos įsiveržė į lyderio poziciją. „Apginti trofėjų visada yra labai sunku, bet aš labai noriu nugalėti“, – teigė J.Fernandezas.
Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas / „Scanpix“ nuotr.

Švedijos sostinėje Stokholme startavo 2015-ųjų Europos dailiojo čiuožimo čempionatas ir pirmieji savo pasirodymą surengė vyrai, atlikę trumpąją programą. Pirmąją vietą užtikrintai iškovojo ispanas J.Fernandezas, kurio šokį teisėjai įvertino 89.24 balo. Nuo savo geriausio rezultato Ispanijos čiuožėjas buvo toli – praėjusių metų pasaulio čempionate jis pasiekė aukščiausią karjeros įvertinimą – 96.42 balo. 

„Puiki arena, tačiau labai norėčiau, jog rytoj mus palaikytų daugiau žmonių“, – po pasirodymo teigė J.Fernandezas. Ir jis buvo teisus – 16 tūkstančių žiūrovų talpinanti arena trečiadienio virdurdienį buvo pustuštė.

„Padariau keletą klaidų ir buvau per daug atsipalaidavęs (šypsojosi). Žinau, ką padariau blogai ir labai tikiuosi, kad rytoj klaidų nebekartosiu. Trokštu būti čempionu“, – spaudos konferencijoje neslėpė Ispanijos čiuožėjas.

VIDEO: 2015 E Javier Fernandez SP B.ESP2

Antrąją vietą po trumposios programos užima Rusijos čiuožėjas Sergėjus Voronovas (81.06 balo). Trečias kol kas čekas Michalas Brezina (80.86 balo). 

Pirmą kartą po keturiolikos metų žiūrovai Europos čempionate neišvydo prancūzo Briano Jouberto – dailiojo čiuožimo legenda lapkritį paskelbė apie karjeros pabaigą ir gimtinėje dalyvavo televizijos šokių projekte. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito