Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Nemalonaus istorinio įrašo išvengę Floridos ledo ritulininkai iškovojo Stenlio taurę

31 metus gyvuojantis „Florida Panthers“ klubas pirmą kartą švenčia Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) titulą. „Panteros“ lemiamose septintose finalo rungtynėse 2:1 įveikė „Edmonton Oilers“ ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-3.
Aleksandras Barkovas
Aleksandras Barkovas atsiėmė Stenlio taurę / Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr.

Floridos ledo ritulininkai laimėjo pirmąsias trejas finalo rungtynes ir pirmavo serijoje 3-0, bet vėliau nusileido varžovams triskart paeiliui ir rizikavo tapti pirmąja komanda nuo 1942 metų, finale iššvaisčiusia trijų pergalių pranašumą.

Vis dėlto lemiamose rungtynėse Carterio Verhaeghe ir Samo Reinharto įvarčiai atitinkamai pirmajame ir antrajame kėliniuose leido Floridos ekipai, namų rungtynes žaidžiančiai Majamio priemiestyje Sanraise, iškovoti pergalę.

Edmontono ekipai vienintelį įvartį pirmajame kėlinyje pelnė ir rezultatą buvo išlyginęs švedas Mattiasas Janmarkas.

„Panthers“ finale žaidė trečią sykį. 1993 metais įkurtas klubas 1996-aisiais 0-4 lemiamoje kovoje dėl Stenlio taurės nusileido „Colorado Avalanche“, o pernai 1-4 krito prieš „Vegas Golden Knights“.

„Oilers“ finale žaidė aštuntą kartą ir nepasinaudojo proga šeštą kartą tapti NHL čempionais. Pastarąjį sykį Edmontonas titulą šventė dar 1990 metais.

Įdomu tai, kad NHL pirmenybių jau 31-erius metus nelaimi Kanados komandos. Šis Edmontono komandos pralaimėjimas finale yra jau septintasis iš eilės Kanados klubams nuo 1993-ųjų.

Naudingiausiu atkrintamųjų žaidėju buvo išrinktas „Oilers“ kapitonas Connoras McDavidas. Kanadietis per 25 rungtynes surinko net 42 taškus ir nusipelnė Conno Smythe'o apdovanojimo.

Iki šiol tik du žaidėjai per vienerias atkrintamąsias buvo surinkę daugiau taškų – C.McDavido tautiečiai Wayne'as Gretzky ir Mario Lemieux.

Tiesa, dėl pralaimėjimo nusivylęs žaidėjas nė neatėjo atsiimti šio prizo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius