Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos čiuožėjas veda iš proto gerbėjus: Yuzuru Hanyu tapo lyderiu pasaulio čempionate

Fenomenalūs Yuzuru Hanyu metai tęsiasi. Didžiausia Japonijos dailiojo čiuožimo žvaigždė užtikrintai įsiveržė į pirmąją poziciją Bostone vykstančiose planetos pirmenybėse. Ledo vunderkindas, mega talentas, čiuožėjas iš kosmoso – kokių tik epitetų nesulaukia Y.Hanyu.
Yuzuru Hanyu po pasirodymo Bostone neslėpė emocijų
Yuzuru Hanyu po pasirodymo Bostone neslėpė emocijų / „Scanpix“ nuotr.

Vyrų trumposios programos varžybas Bostone (JAV) stebėjo sausakimša arena, o palaikyti Japonijos čiuožėjų susirinko tūkstančiai šios šalies dailiojo čiuožimo gerbėjų. Nešini plakatais, gėlėmis ir pliušiniais žaislais jie laukė savo dievaičių pasirodymo. Dailusis čiuožimas – viena populiariausių sporto šakų Japonijoje.

21-erių Y.Hanyu nenuvylė gerbėjų. Visą sezoną pasaulyje dominuojantis ir pasaulio rekordus gerinantis ledo meistras surengė dar vieną įspūdingą šou. Tobulai atlikęs trumpąjį šokį jis tapo varžybų lyderiu.

„Scanpix“ nuotr./Yuzuru Hanyu po pasirodymo Bostone neslėpė emocijų
„Scanpix“ nuotr./Yuzuru Hanyu po pasirodymo Bostone neslėpė emocijų

„Jaučiu, kad iš manęs gerbėjai tikisi vis daugiau ir daugiau. Jaučiu spaudimą ir tai natūralu. Visų svarbiausia, kad tai netrukdo man atlikti savo pasirodymo taip, kaip galiu geriausiai. Šiandien viskas pavyko puikiai“, – po trumposios programos sakė Y.Hanyu.

VIDEO: Y.Hanyu trumpoji programa Bostone

Japonijos sportininko trumpąją programą teisėjai įvertino 110,56 balo. Y.Hanyu visai nedaug trūko iki jo paties šį sezoną pasiekto pasaulio rekordo – 110,95. Tokių aukštų įvertinimų niekas istorijoje nebuvo sulaukęs, o ir tokio sudėtingumo bei aukšto lygio elementų, kaip Y.Hanyu nesugeba atlikti joks kitas sportininkas.

Y.Hanyu net dvylika balų aplenkė antroje vietoje likusį Europos čempioną ir savo treniruočių partnerį ispaną Javierą Fernandezą. Šis čiuožėjas krito ir surinko 98,52 balo.

„Išskyrus tą vienintelį kritimą, visa kita buvo gerai. Stengiausi nebarstyti taškų ant žingsnių takelio ir suktukų. Būtent todėl bendras mano įvertinimas buvo aukštas. Viliuosi, kad per laisvąją programą būsiu labiau susikoncentravęs. Yuzuru mane lenkia daugiau nei dešimčia taškų, bet aš sieksiu padaryti maksimumą“, – savo mintimis dalijosi J.Fernandezas.

VIDEO: J.Fernandezo trumpoji programa

Į šį Ispanijos čiuožėją šalies federacija investavo milijonus – J.Fernandezas buvo išsiųstas pas geriausius pasaulio trenerius ir jau ne vienerius metus gyvena ir treniruojasi Kanadoje. Tai davė grąžos – egzotiškas čiuožėjas iš Ispanijos virto elito atstovu ir jau iškovojo ne vieną medalį pasaulio bei Europos čempionatuose.

Trumposios programos rezultatai
Trumposios programos rezultatai

Trečiąją vietą kol kas užima kanadietis, taip pat daugkartinis pasaulio čempionas Patrickas Chanas. Jo pasirodymas buvo įvertintas 94,84 balais.

„Man būti Top trejetuke yra labai didelis pasiekimas. Ilgą laiką buvau pasitraukęs iš profesionalaus sporto. Dabar vėl jaučiu didelį spaudimą ir esu patenkintas savo pasirodymu“, – tikino daugelį metų vyrų dailiajame čiuožime dominavęs Kanados atstovas P.Chanas.

VIDEO: Patricko Chano trumpoji programa Bostone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito