Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japoniška ledo beprotybė: kaip žaisluose skendusioje arenoje triumfavo Japonijos dievaičio konkurentas

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato kulminacija tapo vyrų varžybų finalas. Taip, kaip Lietuvoje žmonės žiūri Lietuvos krepšinio rinktinę, taip čia vyrų dailųjį čiuožimą. Beprotiškos atmosferos apsuptyje auksas atiteko amerikiečiui, o Japonijos dievaitis Yuzuru Hanyu iškovojo sidabrą.
Yuzuru Hanyu iškovojo sidabro medalį
Yuzuru Hanyu iškovojo sidabro medalį / „Scanpix“ nuotr.

Arena sustingo, kai ant ledo savo pasirodymą pradėjo Yuzuru Hanyu ir audringai reagavo į kiekvieną sėkmingai atliktą jo elementą.

Ledo genijus atlaikė milžinišką spaudimą ir klaidų beveik nedarė.

O kai jis baigė savo pasirodymą prasidėjo tikra Hanyu manijos beprotybė – ledą užliejo geltonųjų meškiukų jūra. Užteko vieną kartą prieš daugelį metų japonui prasitarti, kad šis žaislas yra jo talismanas ir Japonija ėmė gaminti tūkstančius šių žaislų, o gerbėjai visada ant ledo meta būtent tokius, o ne kitokius žaislus.

Išsijuosę darbuotojai ir ledo mergaitės rinko ir krovė į maišus Yuzuru dovanas, kad pavyktų kuo greičiau atlaisvinti ledą kitam čiuožėjui.

Visi žino, kaip sunku pasirodyti čiuožėjui po Yuzuru Hanyu – pusę ledo skęsta žaisluose, o iki pasirodymo lieka vos kelios minutės.

Japonijoje šis iššūkis teko amerikiečiui Neithanui Chanui – bet jis su tuo susidorojo.

Keturgubų šuolių karaliumi vadinamas amerikietis nuliūdino Japonijos sirgalius – būtent jam atiteko aukso medalis, o Yuzuru tenkinosi sidabru.

19-metis amerikietis apgynė pasaulio dailiojo čiuožimo čempiono titulą. Maža to, pasiekė naują pasaulio rekordą.

Jis jau po trumposios programos turėjo didelę persvarą prieš varžovus, o šeštadienį geriausiai atliko ir laisvąją programą – 216,02 balo. Iš viso jis surinko 323,23 balo.

„Man buvo tokia didelė garbė būti Japonijoje šalia Yuzuru. Tai, kokia beprotybė vyksta dėl jo čia – labai žavu. Nebuvo lengva apšilti – pusę ledo užėmė žaislai. Girdėjau, kokios reakcijos jis sulaukė iš žiūrovų. Bet esu dėkingas, kad sulaukiau pagarbos ir nuostabaus palaikymo“, – kalbėjo N.Chanas.


„Neturėjau jokių šansų tapti čempionu. Savo pasirodymu esu patenkintas, tai buvo sąžininga ir graži kova. Sveikinu Nathaną, kaip sakė ir jis, kol kas apie ateitį negalvoju. Žinau, kad turiu, ką taisyti savo treniruočių procese. Pasitraukti tikrai neketinu“, – sakė Y.Hanyu, po kurio pasirodymo dar kelias valandas televizijos laidos analizavo kiekvieną jo pasirodymo detalę.

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Japonija liko be aukso medalių. Šeimininkų sąskaitoje vienintelis sidabras, kurį padovanojo Y.Hanyu.

Lietuva pasirodė geriausiai iš Baltijos šalių. Aukščiausią 17 vietą užėmė šokėjų ant ledo pora Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito