Sportas gyvai
Sportas gyvai

Jaunieji ledo ritulininkai pakilo į rekordines aukštumas

Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinė pergalingai užbaigė istorinį pasirodymą pasaulio jaunių I diviziono B grupės turnyre.
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė.
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė. / Hockey.lt nuotr.

Paskutinėse turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 4:3 palaužė estus. Ketvirtoji pergalė per penkerias rungtynes lėmė, kad lietuviai į priekį praleido tik slovėnus ir iškovojo sidabro medalius.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo rezultatyvus. Lietuviai dukart pirmavo po Tito Krakausko (01:01, rez. perd. Dominykas Boravskis, Simonas Valivonis) ir Kajaus Zeynalovo (11:33, rez. perd. S.Valivonis, Mykolas Škadauskas) įvarčių, tačiau varžovai ne tik išlygino, bet ir persvėrė rezultatą savo naudai.

Antrajame kėlinyje lietuviams pavyko pagerinti žaidimą gynyboje bei pelnyti dar du įvarčius. Šį kartą tikslą pasiekė Simonas Valivonis (24:48, rez. perd. T.Krakauskas, Dovydas Jukna) ir Deimantas Šulinskas (36:43, rez. perd. Algirdas Jaras, M.Škadauskas).

Trečiajame kėlinyje lietuvių nuobaudos sukėlė papildomų problemų. Jie beveik dvi minutes turėjo dvigubą kiekybinį deficitą, o vėliau mažumoje žaidė ir penkias minutes. Visgi, pasiaukojamas darbas gynyboje leido išlaikyti pranašumą ir iškovoti pergalę.

Sidabras I diviziono B grupėje – geriausias visų laikų Lietuvos rinktinės pasiekimas šioje amžiaus grupėje. Iki šiol šiame divizione jie žaidė tik kartą, kai liko paskutiniai ir iškrito atgal į žemesnįjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Reklama
Tinklinis, kepsninės, universalūs treniruokliai: ką šiemet erdvėms prie savo namų siūlys vilniečiai?
Užsisakykite
15min naujienlaiškius