Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Javieras Fernandezas – Ispanijos genijus ant ledo

„Niekada nesvajojau, kad tai išvysiu“, – ištarė Laura Fernandez, naujojo Europos čempiono sesuo. Kartu su šeima ir būriu Ispanijos gerbėjų tarp plevėsuojančių šalies vėliavų ji sėdėjo Zagrebo ledo arenos tribūnose ir tapo istorinio momento liudininke.
Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas / „Scanpix“ nuotr.

Javieras Fernandezas, tas pats vaikinas iš Madrido, kuris būdamas 17 metų pirmą kartą nuo 1956 metų laimėjo Ispanijai kelialapį į žiemos olimpines žaidynes, sudaužė dar vieną barjerą. Pirmą kartą Ispanijos istorijoje smulkaus sudėjimo čiuožėjas iškovojo medalį Europos čempionate. Ne bet kokį. Auksinį medalį. Čempiono pasirodymas buvo iš ties čempioniškas. Aukščiausio lygio, nepakartojamas, sensacingas – Ispanijos žiniasklaida laisvąją savo tautiečio programą apibūdino įvairiausiais epitetais. 

AFP/„Scanpix“ nuotr./Javieras Fernandezas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Javieras Fernandezas

Dabar mūsų šalis turi naują genijų. Genijų, kuris padarė tai, ko iki šiol nepavyko niekam Ispanijoje, rašė Marca.com. J.Fernandezas, dabar jau 21-erių, ne tik sutramdė savo nervus kovodamas dėl auksinio medalio ir laisvąją programą atliko taip, kaip visada svajojo. Daug, daug geriau nei bet kuris kitas čiuožėjas Zagrebe. 

Auksinis Javiero medalis padovanojo neįkainojamų akimirkų Ispanijai. Privertė pravirkti džiaugsmo ašaromis visus, kurie stebėjo naująjį čempioną Zagrebe ir visoje šalyje, sekmadienį rašė Ispanijos žiniasklaida. 

Puikiai atlikti trys keturgubi ir šeši trigubi šuoliai, sudėtingi techniniai elementai, abejingų nepalikęs artistiškumas padėjo Javierui įrašyti savo vardą į rekordines knygas.

Įsikūnijęs į Čarlį Čapliną, žemo ūgio čiuožėjas pademonstravo ne tik unikalius aktorinius sugebėjimus, tačiau sulaukė pačių aukščiausių įvertinimų už techniką Europos čempionatų istorijoje.

Už laisvąją programą teisėjai ispaną įvertino 186,07 balais, o iš viso naujasis čempionas surinko 274,87 balus.

J.Fernandezas atliko net tris keturgubus šuolius. Tai tik trečiasis toks atvejis dailiojo čiuožimo istorijoje (1999 m. tą pavyko padaryti amerikiečiui Timothy Goebeliui, o 2006-aisiais prancūzui Brianui Joubertui).

Aš jaudinausi, tačiau ne daugiau nei įprastai.

Šio momento J.Fernandezas laukė visą savo karjerą. „Aš jaudinausi, tačiau ne daugiau nei įprastai“, – nulipęs nuo podiumo, ant kurio pirmą kartą išvydo savo šalies vėliavą ir girdėjo savo šalies nacionalinę giesmę sakė J.Fernandezas. 

„Kuomet užlipau ant pjedestalo pajaučiau tai, ko niekada anksčiau nebuvau jautęs. Tai nepakartojamas jausmas. „Negali būti, tai neįtikėtina“, tokios mintys sukosi mano galvoje. Šios akimirkos labai laukiau, nes norėjau, kad mano ir  šalis didžiuotųsi manimi“, – čempiono žodžius citavo therepublic.com 

Didžiausius sveikinimus J.Fernandezui išsiuntė ir Madrido regiono prezidentas Ignacio Gonzalezas: „Javieras Fernandezas iškovojo istorinę pergalę. Jis tapo pavyzdžiu, kaip sunkiu darbu galima rasti kelią į sėkmę.“

Pakartoti savo sėkmę Ispanijos genijus galės kovo mėnesį Londone. Šiame Kanados mieste vyks pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame, be medalių, bus dalijami ir kelialapiai į žiemos olimpines žaidynes Sočyje. 

Javiero Fernandezo laisvoji programa:

VIDEO: Javiero Fernandezo laisvoji programa Europos čempionate

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?