Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadiečių nepagerbusių Rusijos ledo ritulininkų oro uoste nepasitiko nė vienas gerbėjas

Sekmadienį pasaulio ledo ritulio čempionato finale Kanada 6:1 sutriuškino Rusijos rinktinę ir tapo pasaulio čempionais. Rusijos ledo ritulininkai po pralaimėjimo neslėpė apmaudo ir net nepagerbė varžovų, tačiau šalies valdžia gyrė savo atstovus ir tikino, kad antra vieta taip pat geras rezultatas. Tačiau sirgaliai nepasitiko savo šalies rinktinės oro uoste.
Rusijos rinktinės ašaros
Rusijos rinktinės ašaros / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko tikino, kad džiaugiasi rinktinės pasiekimu: „Mes turime palaikyti savo rinktinę ir ruoštis pasaulio čempionatui, kuris vyks Rusijoje. Tai mūsų geriausi žaidėjai, bet jie šiandien pralaimėjo. Jie atidavė viską, ką turėjo.“

Rusijos ledo ritulio federacijos prezidentas Vladislavas Tretjakas teigė, kad nesiruošia priekaištauti trenerių štabui: „Sidabras taip pat yra geras rezultatas. Mes jau negyvename Sovietų Sąjungoje, kurioje buvo reikalaujama tik aukso.“

VIDEO: Rusijos rinktinė palieka areną

Tuo tarpu komandos kapitonas Ilja Kovalčiukas tikino, kad, jo nuomone, yra tik vienas nugalėtojas, o sidabras ir bronza yra tik simboliniai apdovanojimai.

Kol Rusijos valdžia džiaugėsi sportininkų pasiekimu, paprasti rusai neturėjo kuo didžiuotis. Internete liejosi pasipiktinimas, kad dauguma Rusijos rinktinės žaidėjų nesulaukė Kanados nacionalinio himno ir paliko areną. Tai laikoma nepagarbos ženklu. Galbūt dėl to tėvynėje ledo ritulininkų nepasitiko nė vienas gerbėjas.

„Dingę. Jokios garbės ir išdidumo. Norėčiau žinoti tuos septynis žaidėjus, kurie liko ant ledo. Tiek liko garbingų žmonių mano šalyje“, – komentaruose piktinosi Irina Kozlova.

Kitas skaitytojas piktinosi, kad tokia nepagarba varžovams yra daug gėdingesnė negu pats pralaimėjimas.

Maskvos oro uoste nusileidę Rusijos rinktinės ledo ritulininkai nesulaukė jokių sveikinimų. Nors informacija apie rinktinės sutiktuves buvo išplatinta viešai, TASS korespondentas pranešė, kad oro uoste nebuvo jokių gerbėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito