Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjeros triumfas Minske – nutraukę rusų dominavimą ant ledo sužibo prancūzai

Aštuoneri metai laukimo. Vos keli čempionatų medaliai, bet daugybė gerbėjų visame pasaulyje. Nuėję ilgą kelią Vanessa James ir Morganas Cipresas ilgai kartojo žodį pagaliau – Minske jie sulaukė savo triumfo akimirkos.
Vanessa James ir Morganas Cipres iškovojo pirmąjį titulą
Vanessa James ir Morganas Cipres iškovojo pirmąjį titulą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Niekas šiame amžiuje dailiajame čiuožime taip ilgai nežygiavo iki čempionų titulo, kaip prancūzai. Europos čempionatas Baltarusijos sostinėje jiems jau aštuntasis karjeroje. Tokios istorijos dailiajame čiuožime išties retos.

V.James ir M.Cipresas tapo pirmąja Prancūzijos pora, iškovojusia porinio čiuožimo titulą šaliai po 87-erių metų pertraukos. „Mes sukūrėme istoriją“, – su pasididžiavimu tarė nugalėtojai.

Pamatęs rezultatus, M.Cipresas griuvo ant grindų iš laimės. O lygiai prieš metus, primindamas Mantą Kalnietį po nesėkmės Europos čempionate, šis prancūzas sukniubo kamputyje ir skaudžiai kentė pralaimėjimą. Tada Maskvoje prancūzai irgi pirmavo po trumposios programos, bet apmaudžiai liko be medalių. Viena šimtoji taško. Tiek Prancūzijos porą skyrė nuo bronzos medalių. 01 taško – mažiausias įmanomas skirtumas.

Minske viskas buvo kitaip. 12 mėnesių nuo sunkiausiai išgyvento pralaimėjimo iki didžiausios karjeros pergalės.

„Svajonės išsipildymas. Štai ką mums reiškia ši pergalė. Apie tai visą laiką svajojome. Dabar atsukusi laiką atgal labai džiaugiuosi, kad nesustojome. Net nežinau, kiek metų prireikė, kad užkoptume iki viršūnės“, – nulipusi nuo čempioniško ledo kalbėjo it nulieta tamsiaodė Vanessa.

Prancūzijos čiuožėjų pora – viena populiariausių pasaulyje. Daugelis sako, kad kai čiuožia šie atletai, per kūną bėgioja šiurpuliukai. Prancūzijos dueto pasirodymai unikalūs – šiuolaikinės popmuzikos kūriniai labai tinka šiems čiuožėjams ir labai patinka žiūrovams.

„Mes tiek daug paaukojome ir įdėjome pastangų, kad tokia diena, kaip ši ateitų. Nuo pat vaikystės. Šia akimirka noriu dalintis su visais, kurie mums padėjo siekti šio tikslo. Tikimės, kad tai ne paskutinis mūsų titulas“, – pergalės džiaugsmu spausdamas rankose aukso medalį dalijosi M.Cipresas.

Per visą tą laiką svarbiausiose varžybose prancūzai buvo iškovoję tik du bronzos medalius – pasaulio ir Europos čempionatų. Vanessai jau – 31 metai.

Prancūzai čiuožė priešpaskutiniai ir už savo pasirodymą pelnė 149,11 balo bei iš viso surinko 225,66 balo.

Vieni vyriausių, labiausiai patyrusių čiuožėjų Minske nutraukė Rusijos porų dominavimą. Šios šalies poros Europos čempionate triumfavo 7 kartus iš eilės, bet šį kartą čempionų titulą gynę Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas tenkinosi antra vieta (218,82). Trečia buvo dar viena Rusijos pora – Aleksandra Boikova ir Dmitrijus Kozlovskis (205,28).

Penktadienį šokių ant ledo varžybas pradės ir Lietuvos pora Saulius Ambrulevičius bei Allison Reed.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito