Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kaune atidaryti naujieji ledo rūmai, sakydamas kalbą V.Matijošaitis graudinosi

Žiemos sporto arena pagaliau pereina į tikrųjų šeimininkų – sportininkų bei pramogautojų ant ledo, rankas. Pernai sausį duris turėję atverti naujutėliai Kauno ledo rūmai netikėtai įgavo visai kitokią funkciją – metus veikė kaip didžiausias Lietuvoje vakcinacijos centras, kuriame suleista apie 0,5 mln. dozių. Laikinai ledo rūmus prižiūrės „Žalgirio“ organizacija. Viliamasi čia įkurti olimpinį centrą.
Kauno ledo rūmų atidarymas
Kaune atidarytas vakcinacijos centras / Erikas Ovčarenko/BNS

Pandemijos metu kaip vakcinacijos centras visuomenei tarnavęs pastatas pagaliau pradeda veikti pagal savo tikrąją paskirtį.

Kovo 1-ąją, Kauno ledo rūmų atidarymo proga, su naujuoju žiemos pramogų centru, įsikūrusiu šalia „Girtučio“ baseino, nemokamai susipažinti pakviesti visi norintys – surengti pirmieji sporto renginiai: dailiojo ir sinchroninio čiuožimo pasirodymas bei parodomosios ledo ritulio rungtynės tarp Kauno „Kaunas City“ ir Vilniaus „Hockey Punks“ komandų.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas

Pagerbė tylos minute

Atidarymo metu kalbą taręs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis akivaizdžiai graudinosi. Jis paprašė pagerbti kariaujančią Ukrainą tylos minute. Po jos V.Matijošaitis sunkiai rinko žodžius, atsiprašė, kad jaudinasi.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas

Meras priminė, kad arena buvo pastatyta itin greitai, kad ji, tarnaudama kaip vakcinacijos centras, išgelbėjo ne vieną gyvybę – jam ir pačiam čia buvo suleistos trys vakcinos dozės.

Jis padėkojo vakcinacijos centre dirbusiems medicinos darbuotojams.

„Tikimės, kad šiuose ledo rūmuose bus iškovota daug pergalių“, – teigė V.Matijošaitis.

Anot jo, šiemet Kaune suplanuota daug atidarymų – netrukus duris atvers Kauno sporto halė, birželį – stadionas.

„Miestas, atrodo, juda, bet kartais iš mūsų pasijuokia kaimynai su savo kvailais išpuoliais. Pakėlęs, be garbės nenuleisk“, – įteikdamas Kauno miesto vėliavą Kauno „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos direktoriui Pauliui Motiejūnui, linkėjo V.Matijošaitis.

Nusimatę 0,5 mln. eurų nuostolį

Nuo kovo 2 dienos Kauno ledo rūmai jau bus atviri ir visiems norintiems išmėginti ledą – vyks masiniai čiuožimai, startuos įvairūs būreliai ir rungtynės, o esant poreikiui bus rengiamos parodos ar net koncertai.

Kovo 11-osios gatvėje veikiantys rūmai yra daugiafunkcis žiemos sporto kompleksas, kuriame telpa apie 800 žiūrovų, įrengtos dvi ledo aikštės. Ledo rituliui yra pritaikytos erdvios rūbinės ir specialios sportininkų aprangų džiovyklos.

Jose gali vykti akmenslydžio, ledo ritulio, dailiojo ar greitojo čiuožimo treniruotės bei rungtynės, nacionaliniai ir tarptautiniai turnyrai.

Ledo mėgėjams taip pat bus suteikiama galimybė išsinuomoti visą aikštę, o kiek vėliau pastate veiklą pradės ir naujai įsikūrusi kavinė.

Viešą Ledo rūmų nuomos konkursą dar sausio mėnesį laimėjo bendrovė „Kauno arena“, kuri valdo ir Nemuno saloje įsikūrusią „Žalgirio“ areną.

„Žalgirio“ organizacija veiklą vykdys mažiausiai iki 2023 metų birželio, kol koncesijos būdu bus paskirtas pastato valdytojas.

Kas mėnesį „Kauno arena“ savivaldybei mokės 1111 eurų nuomą. Paskaičiuota, kad per 1,5 metų bendrovė patirs apie 0,5 mln. eurų nuostolį.

„Išlaikymas kainuos labai daug, yra didelis minusas – apie 0,5 mln. eurų mažiausiai. Kai nutarėm dalyvauti konkurse, elektros kainos nebuvo tokios didelės. Dėl to tokie dideli nuostoliai. Žiūrime optimistiškai, tikimės, kad žmonių bus daug, paklausa bus didelė ir tą minusą eis sumažinti. Norime, kad viskas, kas įmanoma, kas susiję su ledu, vyktų šiuose rūmuose. Kainos nebus kosminės, visiems įperkamos.

Poreikis renginių ledo arenoje yra didelis, tik klausimas, kiek tie renginiai atsipirks. Kalbėjome su visomis federacijomis, Lietuvoje tokių renginių tarptautinių nėra buvę, poreikis juos daryti yra, norinčių, kad jie vyktų taip pat yra. Bus tų renginių ir jų bus nemažai. Tiesa, didžiausi nevyks, nes žiūrovų skaičius nėra toks didelis“, – teigė P.Motiejūnas.

Pasak jo, tai – geriausia Lietuvoje ledo arena, viskas šiuolaikiška, modernu, tad sportininkams tai – žingsnis į priekį. Juk senoji Kauno ledo arena pilnai išnaudojama, jos patobulinti nėra galimybių.

Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas
Erikas Ovčarenko/BNS/Kauno ledo rūmų atidarymas

Iš pradžių planuojama dirbti nuo pietų, vėliau, jei bus poreikis, dirbs ledo rūmai ir nuo ryto.

Svajoja apie olimpinį centrą

„Arenų buvo nepaprastai didelis trūkumas. Vilnius – vienintelis miestas Europos Sąjungoje, kuris neturi jokių sąlygų treniruotis. Kuriame nėra nei sporto mokyklos, nei kad šiaip būtų sudarytos sąlygos treniruotis. Visi sportininkai treniruojasi su masiniu čiuožimu – ateina jie į treniruotes, ateina ir iš gatvės. Noras nežmoniškas, vaikų daug, o sąlygų – jokių.

Dabar su dideliu pavydu Vilnius žiūri į Kauną. Turime jau 3 čiuožyklas. Turėjome vieną, į kurią netilpome, dusome. Dabar sąlygos – idealios, galime ruoštis Milano olimpinėms žaidynėms“, – ledo rūmų atidarymo metu teigė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Artimiausioje olimpiadoje dailusis čiuožimas gali turėti, anot jos, dvi čiuožėjų poras. Šiuo metu bus kuriama nauja sportinė pora. L.Vanagienė patikino, turinti du 15-ečius sportininkus „su visais trigubais šuoliais“.

Jei olimpinis centras pradėtų gyvuoti, Lietuva sužaliuotų su žiemos sporto šakomis.

Ji audžia mintį, įkurti ledo rūmuose olimpinę žiemos sporto šakų sporto mokyklą, į kurią patektų ne visi norintys – tik tie, kurie ruošiasi Europos ar pasaulio čempionatams, olimpinėms žaidynėms, patys pačiausi. Tam turi pritarti Vyriausybė.

Erikas Ovčarenko/BNS/Lilija Vanagienė
Erikas Ovčarenko/BNS/Lilija Vanagienė

„Šalia baseinas, būtų idealios sąlygos. Ko dar reikia? jei Vyriausybė atsisukti į mus, padėtų, visos federacijos mielai prisidėtume ir per šiuos 4 metus turėtume labai didelę komandą olimpinėse žaidynėse. Per 4 metus galima paruošti olimpietį. Jei olimpinis centras pradėtų gyvuoti, Lietuva sužaliuotų su žiemos sporto šakomis“, – patikino L.Vanagienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas