Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno ledo ritulininkai įveikė iki šiol tik kartą pralaužtą barjerą

„Kaunas City“ ledo ritulininkai tapo antrąją Lietuvos komanda per IIHF Kontinentinės taurės istoriją, kuri pateko į kitą turnyro etapą.
„Kaunas City“
„Kaunas City“ / Hockey.lt nuotr.

Kauno ledo rūmuose vykstančiame IIHF Kontinentinės taurės pirmajame etape šeštadienį kauniečiai stojo į svarbiausias rungtynes su „Panter“ iš Estijos. Fantastišką pasirodymą surengusio komandos kapitono Luko Žukausko vedami lietuviai nugalėjo 9:4 (1:1, 2:1, 6:2) ir pelnė kelialapį į turnyro antrąjį etapą.

Labiausiai prie pergalės prisidėjęs L.Žukauskas pelnė net 5 įvarčius ir atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Kitus įvarčius kauniečiams pelnė Filipas Hudakas, Denysas Honcharenka, Ondrejus Machala ir Nazaras Ružnikovas.

„Pirmas kėlinys mums buvo sunkokas, bet po jo gavome užduotis, kaip žaisti – turėjome pradėti nuo gynybos ir tik tada atakuoti. Antrajame ir trečiajame kėlinyje parodėme, kad galime apsiginti ir eiti mušti įvarčių. Dėl savo pasirodymo pats esu nustebęs, nesitikėjau, kad taip pasiseks. Už kai kuriuos metimus reikia padėkoti komandos draugams. Šiandien tiesiog šypsojosi sėkmė“, – po rungtynių kalbėjo L.Žukauskas.

Pergalė šiose rungtynėse dar prieš paskutinį turą garantavo „Kaunas City“ bilietą į kitą turnyro etapą. Vos antru pirmą etapą įveikusiu Lietuvos klubu per visą IIHF Kontinentinės taurės istoriją tapę kauniečiai spalio 13-15 dieną vyks į Serbiją, kur varžysis su Serbijos, Vengrijos ir Ukrainos čempionais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas