Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelialapį į Sočio olimpiadą turintys Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias dar kartą bandys palenkti prezidentę

Privalu padaryti viską, kas įmanoma. Tokia nuostata vadovaujasi Lietuvos dailiojo čiuožimo pora Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias. Amerikietė lietuvio porininkė dar kartą išimties tvarka bandys gauti Lietuvos pilietybę, kad galėtų atstovauti mūsų šaliai.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokį prašymą Lietuvos Respublikos prezidentei galima teikti kas pusė metų, todėl Lietuvos dailiojo čiuožimo pora pasiryžusi pabandyti dar kartą. Sausio mėnesį prezidentė Dalia Grybauskaitė nesuteikė pilietybės išimties tvarka Isabellai Tobias. Savo sprendimą D. Grybauskaitė rėmė Konstitucinio Teismo pateiktais išaiškinimais, Pilietybės įstatymu bei Pilietybės reikalų komisijos siūlymu.

Lietuvos dailiojo čiuožimo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas yra iškovoję kelialapį į Sočį, tačiau jo „išgryninti“ galimybių kol kas nematyti.  Ši pora buvo vieninteliai Lietuvos atstovai, kurie nuo pavasario turėjo bilietą į Sočį. 

Lietuvos žiemos sporto atstovus Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) kuruojanti 1988-ųjų Kalgario olimpinė čempionė Vida Vencienė 15min.lt teigė, kad vilties sportininkai po prezidentės sprendimo neprarado: „Taip, tas pilietybės klausimas kol kas užkirto kelią, tačiau mes vis dar tikimės, kad kažkaip ši situacija gali išsispręsti. Labai skaudu, kai sportininkai yra verti, turi visas galimybes, o negali dalyvauti dėl tokios nuostatos Konstitucijoje. Aš vis tiek dar viliuosi, kad kažkas pasikeis...“

Amerikietės I.Tobias ir lietuvio D.Stagniūno duetas pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Kanadoje praėjusiais metais užėmė 15-ąją vietą ir iškovojo olimpinį kelialapį. Nepaisant to, Sočyje sportininkai negali dalyvauti, nes amerikietė neturi Lietuvos pilietybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento