Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos prezidentas žada „įspūdingą“ 2022-ųjų žiemos olimpiadą

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis turi puikias galimybes surengti „įspūdingas“ 2022 metų žiemos olimpines žaidynes.
Pjongčangas 2018
Pjongčangas 2018 / „Scanpix“ nuotr.

Kinų vyriausybė ruošiasi olimpiadai griežtai vadovaudamasi „žaliuoju, atviru ir nekorumpuotu požiūriu“, sakė Xi Jinpingas Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovui Thomas Bachui.

„Surengsime įspūdingas žaidynes“, – kalbėjo Xi Jinpingas per jųdviejų susitikimą Pekino centre esančiuose Didžiuosiuose liaudies rūmuose.

Xi Jinpingo teigimu, kinai ruošiasi olimpiadai taip pat kaip daro kitus darbus – „metodiškai ir gerokai iš anksto“.

Th.Bachas savo ruožtu pareiškė, kad jo delegacijai padarė gerą įspūdį apsilankymas olimpiniuose objektuose, žiemos sporto treniruočių aikštelėse ir ledo festivalyje šiaurės vakariniame Harbino mieste.

„Turėjome puikią galimybę įvertinti Kinijos dinamiškumą ir veiksmingumą rengiantis šioms olimpinėms žaidynėms“, – nurodė Th.Bachas.

Pekinas laimėjo teisę rengti olimpiadą, įveikęs Kazachstano Almatą, kelioms Europos šalims atsisakius dalyvauti konkurse dėl didėjančių išlaidų ir mokesčių mokėtojų priešiškos reakcijos.

Kinijos sostinės pergalei daugiausiai įtakos turėjo miesto organizaciniai privalumai, finansinės paramos šaltiniai ir gebėjimas pakartotinai naudoti turimas varžybų vietas.

Pekino gyventojai labai pritaria žaidynių rengimui, nors valdančioji Komunistų partija griežtai riboja visuomenės galimybes dalyvauti priimant tokius sprendimus.

Pekinas buvo pasirinktas nepaisant nerimo dėl miesto oro užterštumo ir ilgų sausų žiemų, reiškiančių, kad miestui teks beveik visada pasikliauti dirbtiniu sniegu.

Slidinėjimo sporto renginiai bus organizuojami kaimyninėje Hebėjaus provincijoje esančioje Džaolongo vietovėje, kur dažniausiai iškrenta kažkiek tikro sniego.

Kinijos vyriausybė dažnai sulaukia kritikos dėl savo požiūrio į žmogaus teises, ypač kalbant apie šimtų tūkstančių musulmonų laikymą politinio perauklėjimo stovyklose.

Vis dėlto vis mažiau šalių norint rengti olimpiadas, TOK Taryba, panašu, laiko Pekiną saugiu variantu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito