Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Komandos draugus gyręs Dainius Zubrus: „Mes visada buvome tikra komanda“

Pasaulio ledo ritulio I diviziono A grupės varžybose pirmą kartą skambėjo nugalėtojams skirtas Lietuvos himnas. Diviziono debiutantai Lietuvos ledo ritulininkai po atkaklios kovos 2:1 įveikė Pietų Korėją ir pakilo iš turnyrinės lentelės dugno.
Dainius Zubrus
Dainius Zubrus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai buvo geriausios mūsų rungtynės. Su baltarusiais irgi neblogai pradėjom rungtynes, bet pritrūko šiek tiek patirties ir pirmaudami darėm tokias klaidas, kurių nereikėjo daryti. Bet pažiūrėkit į mūsų komandą! Pas mus yra daug jaunimo. Tie vaikinai yra labai „faini“, jie yra Lietuvos ledo ritulio ateitis. Labai smagu, kad jie žaidžia čia. Jie pasisems patirties ir prisimins šį čempionatą visą gyvenimą. Jie kaip žaidėjai auga ir kitais metais bus dar geresni negu šiemet“ , – pergale džiaugėsi Lietuvos rinktinės kapitonas Dainius Zubrus.

Po trijų pralaimėjimų pirmą pergalę iškovoję lietuviai sustiprino savo pozicijas kovoje dėl išlikimo antrame pagal pajėgumą pasaulio čempionato divizione. Tiesa, palankiai susiklosčius paskutiniam turui sekmadienį, Lietuvos rinktinė Kazachstano sostinėje Nur Sultane gali iškovoti bronzos medalius.

„Mes visada buvome tikra komanda. Kaip vyrai kovoja, kaip jie atsiduoda žaidimui, kaip jie treniruojasi, kaip jie ruošiasi – visa tai parodo, kad mes visada esame tikra komanda. Praėjusiose rungtynėse su vengrais pritrūko jėgų, žaidėm trečias rungtynes per keturias dienas, jautėsi nuovargis.

Mes visada buvome tikra komanda

Šiandien parodėme, kad esame tikra komanda. Visą laiką tikėjau, kad mes galime laimėti, – tvirtino D.Zubrus. – Mes žinojome, kad korėjiečiai greiti, disciplinuoti. Jie gera komanda ir laimėjo pirmas dvejas rungtynes. Bet mes ne taip toli nuo jų esame. Kai žaidžiame visi kartu, kai vienas kitam padedam ir negalvojam apie asmeninį statistiką, o galvojam kaip kovoti, kaip padėti komandai laimėti rungtynes, tada mes galim žaisti su bet kuo.“

Paskutiniame ture Lietuvos rinktinė susitiks su taip pat vieną pergalę turinčia Slovėnija, kurią į priekį veda NHL žvaigždė Anže Kopitaras. Norint išlikti divizione, lietuviams pakanka taško. Pergalės atveju, Lietuvos rinktinė gali pasidabinti bronzos medaliais.

„Dabar net nežinau, kokia turnyrinė situacija ir ko mums reikia. Aš stengsiuosi laimėti per pagrindinį rungtynių laiką, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas. – Rytoj reikės dar geresnių rungtynių. Pirma pergalė pridės pasitikėjimo savo jėgomis. Aš tikiu, kad mes galime laimėti. Dabar svarbiausia gerai pailsėti. Treneriai gerai dirba ir kuria žaidimo planą prieš kiekvienas rungtynes, gerai mus paruošia. Jeigu klausysime trenerių, jeigu kovosime taip kaip šiandien – kiekviename aikštelės metre, galime laimėti. Mums pergalės reikia labiau, todėl ruošimės ir kausimės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas