Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Komisija atidėjo sprendimą dėl A.Reed pilietybės – sieks pokalbio su pačia ledo šokėja

Dar neaišku, ar trečias kartas nemeluos. Sprendimas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo ledo šokėjai Allison Reed – atidėtas. Trečiadienį Pilietybės reikalų komisija vėl svarstė sportininkės prašymą suteikti pilietybę išimties tvarka, bet sprendimo nepriėmė.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė Prezidentūra, komisija nutarė surinkti papildomos informacijos, pagrindžiančios A.Reed atitikimą įstatyme nustatytam integracijos kriterijui.

Taip pat Komisija nusprendė pakviesti pareiškėją dalyvauti Komisijos posėdyje ir sudaryti jai galimybę tiesiogiai pateikti papildomus paaiškinimus dėl atitikties šiam kriterijui.

Pilietybės reikalų komisija teikia prezidentui rekomendacijas dėl su pilietybės suteikimu ar atėmimu susijusių sprendimų. Tai buvo trečias kartas, kai A.Reed į šalies vadovą kreipėsi su tokiu prašymu.

Ankstesnius prašymus prezidentas Gitanas Nausėda atmetė dėl neįrodytų ypatingų nuopelnų Lietuvai, tačiau šiemet su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi sportininkė iškovojo bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionate, todėl tikisi palankaus sprendimo.

Pagal įstatymą, prezidentas gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų valstybei turintiems užsieniečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma veikla, kuria užsienietis ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos valstybingumo stiprinimo, jos galios ir autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius