Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje startavo ledo ritulio šventė: vokiečiai smaginosi, rusai laimėjo dramą

Rygoje penktadienio vakarą prasidėjo pasaulio ledo ritulio čempionatas, kuriame varžosi 16 geriausių planetos rinktinių.
Rusijos ledo ritulininkai
Rusijos ledo ritulininkai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusai Ledo ritulys

Turnyrą Latvija rengia viena po to, kai dėl neramumų ir žmogaus teisių pažeidimų teisė organizuoti planetos pirmenybes buvo atimta iš Baltarusijos, turėjusios būti latvių partnere.

Dar sausį į čempionato rengimą pretendavo ir Lietuva, bet galiausiai Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) nusprendė patikėti turnyro organizavimą vien Latvijai, kuri čempionatą rengia antrą kartą (pirmąsyk – 2006 m.).

Rygoje vykstančias pirmenybes atidarė dvejos rungtynės.

A grupėje dramatišką pergalę išplėšė Rusijos ledo ritulininkai, 4:3 palaužę Čekiją.

Pirmajame kėlinyje 1:0, antrajame 2:1, o trečiajame 3:2 pirmavusi Rusijos komanda vos neišleido pergalės iš rankų, kai čekai išlygino rezultatą likus mažiau nei trims minutėms iki trečiojo kėlinio pabaigos.

Vis dėlto pergalę rusams išplėšė Michailas Grigorenka, pasižymėjęs likus 19 sekundžių ir įrašęs pirmuosius tris taškus į rusų taupyklę.

Rusijos rinktinė Rygoje vykstančiame turnyre dalyvauja po Rusijos olimpinio komiteto vėliava ir negali naudoti pagrindinių šalies simbolių – vėliavos ir himno, kadangi šaliai galioja Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pritaikytos sankcijos.

B grupėje įspūdingą pergalę pasiekė Vokietija, net 9:4 sutalžiusi italus. Net penkis įvarčius vokiečiai pelnė antrajame kėlinyje, po kurio jau pirmavo 7:2.

Vienintelis Marcelis Noebelsas vokiečių gretose pasižymėjo dukart, o net septyni ledo ritulininkai pelnė po vieną įvartį.

Vakare bus sužaistos dar dvejos rungtynės. Šeimininkai latviai mes iššūkį vienai favoričių Kanados rinktinei, o Baltarusija žais prieš Slovakiją.

Čempionatas Rygoje tęsis iki birželio 6-osios dienos, o jame nugalėtojų titulą gina Suomijos komanda.

Bent jau turnyro pradžioje visos rungtynės vyksta be žiūrovų, tačiau tikimasi, kad čempionato eigoje Latvijos vyriausybė leis tribūnas užpildyti bent dalinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas