Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulininkai sužinojo savo komandų draugus olimpinėse žaidynėse

Trečiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse naują varžybų formatą išbandysiantys Lietuvos ledo ritulininkai sužinojo savo komandų draugus. Sausio 10-15 dienomis Lozanoje vyksiančiame 3×3 ledo ritulio turnyre olimpinę atranką įveikę jaunieji sportininkai buvo suskirstyti į 8 komandas.
Joris Valčiukas
Joris Valčiukas / LTOK nuotr.

Gegužės mėnesį olimpinę atranką Lietuvoje laimėjo Linas Dėdinas, kuris įgūdžių iššūkį įveikė per 28,36 sek. – tai buvo 14-as rezultatas tarp viso pasaulio atrankos dalyvių. Aukšti rezultatai atrankoje garantavo Lietuvai dar du kelialapius į Šveicariją – pakvietimus taip pat gavo 29-ą rezultatą užfiksavęs Arturas Seniutas (29,19 sek.) ir 52-ą vietą užėmęs Joris Valčiukas (30,09 sek.).

Pirmą kartą vyksiančiame tokio formato ledo ritulio turnyre jaunieji šalies ledo ritulininkai varžysis vienas prieš kitą – dėl olimpinių medalių kovos 8 komandos po 13 sportininkų: 11 žaidėjų ir 2 vartininkai.

L.Dėdinas pateko į „Juodąją“, A.Seniutas – į „Rudąją“, o J.Valčiukas – „Mėlynąją“ komandą.

Visos 8 komandos pirmame varžybų etape sužais po vienerias rungtynes tarpusavyje, o į pusfinalį pateks 4 pajėgiausios. 3×3 turnyro rungtynės susidės iš trijų kėlinių po 16 minučių, o kiekviena komanda dar bus suskirstyta į tris sudėtis: viena sudėtis su trimis žaidėjais ir dvi sudėtys su keturiais (vienas besiilsintis nuolat keisis). Rungtynių metu žaidėjų trejetai keisis kas minutę, o du vartininkai – kas 8 minutes.

3×3 ledo ritulio turnyras bus rengiamas net 9,6 tūkst. žiūrovų talpinančioje Lozanos „Vaudoise“ arenoje.

Trečiosios žiemos jaunimo olimpinės žaidynės vyks sausio 9-22 dienomis, o jose Lietuvai atstovaus rekordinis jaunųjų sportininkų skaičius – 15. Be trijų ledo ritulininkų žaidynėse dar startuos 6 biatlonininkai, 3 lygumų slidininkai, 2 kalnų slidininkai ir snieglentininkas.

Pirmose istorijoje jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse 2012 metais Insbruke (Austrija) Lietuva turėjo 6, o 2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) – 10 jaunųjų sportininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito