Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio klubas „Baltica“ trečiąjį sezoną pradėjo pergalingai

Penktadienį (rugsėjo 6 d.) ledo ritulio klubas „Baltica“ atidarė oficialų MHL lygos sezoną ir atidarymo aistruoliams padovanojo pergalę rungtynėse su Moldavijos „Platina–Kišiniov“ komanda.
„Baltica“ ledo ritulininkai
„Baltica“ ledo ritulininkai / HC „Baltica“ klubo nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Susirinkę žiūrovai galėjo išvysti ne tik lazerių šou ar įspūdingą žaidėjų pristatymą, šventėje dalyvavo Elektrėnų miesto meras, generalinio klubo rėmėjo „Achema“ atstovas, klubo viceprezidentai ir kiti svečiai. Susirinkusiems Lietuvos himną gyvai giedojo atlikėja Jarūnė Grusaitė bei šoko dailiojo čiuožimo atstovė Eglė Rastenytė. Vaikus džiugino spalvingi balionai, o suagusius – intriguojančios rungtynės.

Po atidarymo ceremonijos „Baltica“ klubas žaidė pirmąsias oficialaus MHL sezono rungtynes prieš Moldovos „Platina–Kišiniov“ ekipą, kurią nugalėjo rezultatu 7:4.

Rungtynės prasidėjo gana greitu šeimininkų įvarčiu – 3-ią minutę „Balticą“ į priekį išvedė puolėjas V.Freisas. Lietuvių vartus gynė V.Kuzminas. Tačiau šį sezoną sustiprėjusi Moldavijos ekipa neketino pasiduoti. 11-ą minutę rezultatą išlygino R.Nekliudovas, o už pakištą koją nubaustas lietuvis E.Boroška. 18-ą min. prasižengė Platinos komandos žaidėjas V.Boženkovas. „Baltica“ apgulė varžovų vartus, tačiau  atakos buvo nerezultatyvios ir kėlinys baigėsi lygiosiomis – 1:1.

Antrojo kėlinio pradžioje iniciatyvą perėmė svečiai. 29-ą minutę baudą gavo „Balticos“ žaidėjas R.Upeniekas, o po viejų minučių A.Devičius išvedė svečius į priekį – 2:1.

33-ią minutę už nedidelį susistumdymą nubausti L. Mazus-Mago ir moldavas M.Abrašinas, prasižengė ir dar vienas Paltinos ekipos žaidėjas A.Devičius. Vis dėlto „Balticai“ nepavyko išnaudoti žaidėjų persvaros, o „Platina-Kišiniov“ ekipai antrą įvartį pelnė A.Devičius ir po antrojo kėlinio svečiai buvo priekyje 3:1.

Trečiajame kėlinyje „Baltica“ buvo lyg ant bangos. Pačioje kėlinio pradžioje rezultatą sušvelnino Leonardas Rimjanas (M.Freimanis, V.Freisas). Už pakištą koją baudą gavo moldavas A.Devičius. Vėliau prasižengė „Balticos“ žaidėjas A.Tsukanovas.

45-ą minutę rezultatą išlygino "Baltica" žaidėjas Juris Zieminšas (3:3). Elektrėnų ledo rūmų tribūnos skandavo „Balticos“ vardą. Prasižengė ir Platinos žaidėjas J.Lošakas, o „Baltica“ pasinaudojo žaidėjų persvara aikštėje ir po V.Freiso perdavimo įvartį pelnė M.Freimanis.

Už pavojingą žaidimą nubaustas A.Tsukanovas suteikė svečiams progą pelnyti įvartį daugumoje ir rezultatą vėl išlygino E.Pešerkinas (4:4). 54-ą minutę „Baltica“ perėmė iniciatyvą ir L.Mazurs-Mago (L.Rimjansa, V.Freisas) persverė rezultatą lietuvių naudai - 5:4.

Šeimininkų ekipa ir toliau šturmavo svečių vartus, tačiau puikią ataką surengė Lietuvos klubas: po vaizdo įrašo peržiūro, įvartis užskaitytas Leonardui Rimjanui, kuris suteikė „Balticai“ dviejų įvarčių pranašumą. Likus penkioms minutėms iki kėlinio pabaigos už grubų žaidimą nubausti L.Mazurs-Mago, M.Chargašas, prasižengė ir R.Zonenbergas, o netrukus dar vieną baudą gavo ir Aimas Fiščevas, tad „Baltica“ liko žaisti trise prieš penkis.

Vėliau prasižengė ir E.Kamolinšas ir po minutės pertraukėlės „Paltina-Kišiniov“ ekipa užpuolė lietuvius šešiese (be vartininko), tačiau ataka buvo nerezultatyvi. „Baltica“ perėmė ritulį ir į tuščius vartus iš toli pataikė L.Mazurs-Mago - 7:4.

Rugsėjo 7 dieną, 17 valalndą, ekipos susitiks dar kartą.

Rungtynių statistika:

„Baltica“(Lietuva) – „Platina-Kišiniov“ (Moldova) – 7:4 (1:1, 0:2, 6:1)

Įvarčiai:

Baltica: 4 min. V.Freisas – 1:0,
Platina: 11 min. R.Nekliudovas -1:1,
Platina: 31 min. A.Devičius – 1:2,
Platina: 36 min. A.Devičius – 1:3,
Baltica: 41 min. L.Rimjanas – 2:3,
Baltica: 45 min. J.Zieminas – 3:3,
Baltica: 46 min. M.Freimanis – 4:3,
Platina: 47 min. E.Pečerkinas – 4:4,
Baltica: 54 min. L.Mazurs-Mago – 5:4,
Baltica: 55 min. L.Rimjanas – 6:4,
Baltica: 60 min. L.Mazurs-Mago – 7:4.

Baudos minutės: 20:12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento