Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ledo ritulio sezono pradžioje – dramatiška kauniečių pergalė Vilniuje

Pasirodymą šio sezono „Optibet“ Baltijos ledo ritulio lygos čempionate pradėjo du Lietuvos klubai. Per Vilniuje vykusias pirmąsias rungtynes vietos „7bet-Hockey Punks“ per baudinių seriją pralaimėjo „Kaunas City“ ekipao 3:4 (1:0, 1:3, 1:0, 0:1).
„Kaunas City“
„Kaunas City“ / Hockey.lt nuotr.

Pirmąjį sezono įvartį į savo sąskaitą įsirašė sostinės ekipoje žaidžiantis latvis Magnusas Jakobsonas (03:15), tačiau antrajame kėlinyje ėmė ryškėti praeito sezono Lietuvos čempionų iš Kauno pranašumas.

Po pirmosios pertraukos svečiams įvarčius pelnė Ondrejus Machala (24:54, 31:01) ir Denysas Honcharenko (36:57), o šeimininkų ekipoje pasižymėjo tik Ilja Četvertakas (26:04). Taip „Kaunas City“ po 2 kėlinių išsiveržė į priekį 3:2.

Trečiajame kėlinyje vienintelį įvartį pelnė „7bet-Hockey Punks“ atstovaujantis Timonas Mažulis (48:39) ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Pratęsimo metu komandos nepasižymėjo, tas teko mušti baudinius, kurių serijoje spindėjo dar praeitą sezoną Vilniuje žaidęs, bet į Kauną persikėlęs, ukrainietis Sergejus Pisarenka. Jis atrėmė visus buvusių komandos draugų metimus, o D.ončarenkos ir Michalo Machaco metimai pasiekė tikslą ir nulėmė „Kaunas City“ pergalę.

Nepaisant pralaimėjimo. „7bet-Hockey Punks“ komandos vyriausiojo trenerio kėdėje suspenduotą Mindaugą Kierą pakeitęs Šarūnas Kuliešius pasidžiaugė savo auklėtinių charakteriu.

„Aš manau, kad šiandien varžovai atrodė geriau, bet mes trečiajame kėlinyje parodėme charakterį. Nesidžiaugiame pralaimėję, bet nesame ir nusivylę, nes iškovojome pirmąjį tašką. Man patiko tai, kad komanda nepalūžo ir sugebėjome grįžti į rungtynes. Tokie dalykai pirmoms sezono rungtynėms yra svarbūs“, – kalbėjo Š.Kuliešius.

Tuo metu „Kaunas City“ kapitonas Lukas Žukauskas teigė, kad rungtynės jo ekipai buvo labai sunkios.

„Šiandien rungtynės buvo sunkios, pirmąjį kėlinį „pankai“ dominavo, bet vėliau tiek antrajame, tiek trečiajame kėlinyje jau dominavome mes. Sunkiai dirbome visą mėnesį, o dvikova tik parodė, kad esame gerai pasiruošę sezonui. Turėjome daug progų, tačiau kartais nepavykdavo įmušti net į tuščius vartus. Manau, nuo mūsų tų epizodų metu tiesiog nusisuko sėkmė,“ – sakė L.Žukauskas.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas