Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinio ruso Jevgenijaus Pliuščenkos sugrįžimo nebus: „Olimpiadoje nečiuošiu”

Lietuvoje Rusijos čiuožėją Jevgenijų Pliuščenka žino daug daugiau žmonių, nei jaunosios kartos ledo žvaigždes. Kai prieš dešimtmetį dailusis čiuožimas išgyveno populiariausius laikus mūsų šalyje, J.Pliuščenka buvo tikras ledo dievas. Pasirodo, jis dar turėjo vilčių dalyvauti 2018-ųjų Pjongčango žiemos olimpinėse žaidynėse, bet penktadienį pareiškė, kad to nebus.
Jevgenijus Pliuščenka
Jevgenijus Pliuščenka / RIA Novosti nuotr.

Dabar J.Pliuščenkai 34-eri, bet jis iki šiol kasdien užlipa ant ledo. Paskutinį kartą šią ledo žvaigždę žiūrovai matė Sočio olimpinėse žaidynėse. Tada jis pirmą kartą surengtose komandinėse varžybose su Rusija iškovojo aukso medalį.

Bet rusas deda galutinį tašką – oficialiai skelbia apie sportinės karjeros pabaigą. Jeigu Pliuščenka ir atvyks į Pietų Korėją, tai tik kaip treneris, o ne kaip čiuožėjas.

„Viskas, sportinę karjerą baigiau. Atidarau savo čiuožimo akademiją, kur dirbsiu treneriu. Aš pats 2018-ųjų olimpinėse žaidynėse tikrai nečiuošiu, o jeigu su savo sportininkais spėsime joms pasiruošti, galbūt ten nuvyksiu kaip treneris. Jau dabar yra suinteresuotų vaikinų iš kitų šalių, kurie nori su manimi treniruotis. Taip pat yra ir Rusijos sportininkų, kurie gali realiai patekti į geriausių trejetuką šalyje ir pretenduoti į olimpinį kelialapį“, – pareiškė J.Pliuščenka.

Po Pliuščenkos pasitraukimo, Rusija taip ir nebeturėjo tokių superžvaigždžių vyrų čiuožime. Net pati legenda pripažįsta, kad Rusijos čiuožėjų vyrų perspektyvos olimpinėse žaidynėse yra nekokios.

„Medalis? Tikrai ne. Visada kalbu tiesiai šviesiai. Pasaulio čempionatas parodė, kad geriausia kol kas įmanoma pozicija – šeštoji. Ir tai būtų puikus pasiekimas. Net ir dešimtukas būtų gerai, o medaliai šiuo metu mums yra nepasiekiami“, – sakė jis.

VIDEO: Evgeny Plyushchenko Wows His Home Crowd - Figure Skating Team Event | Sochi 2014 Winter Olympics

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito