Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengvų rungtynių laukę baltarusiai įvertino Lietuvos ledo ritulio rinktinę

Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono A grupėje debiutavusi Lietuvos rinktinė visiškai nepriminė tos komandos, kuri vienintelėse iki tol vykusiose oficialiose rungtynėse su Baltarusija, patyrė skaudų sutriuškinimą net 1:21.Tai įvyko 1996 metais, atrankos turnyre į 1998 m. Nagano žiemos olimpines žaidynes
Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai. / Iljas Omorov nuotr.

Kazachstano sostinėje vykstančiame čempionate lietuviai privertė sunerimti Baltarusijos rinktinę, kai pirmame kėlinyje netikėtai išsiveržė į priekį 2:0, o pergalę kaimyninės šalies nacionalinė komanda išplėšė tik po labai atkaklios kovos 4:3.

„Buvo sunkios rungtynės. Prasidėjo jos ne pagal mūsų scenarijų. Norėjome greičiau pasiekti greitą įvartį, bet įmušti nepavyko. Vaikinai stengėsi, bet jautėsi startinis jaudulys, įtampa ir nervingumas. Reikės padaryti išvadas“, – sakė Baltarusijos rinktinės treneris Andrejus Sidorenko.

VIDEO: Lietuva – Batarusija rungtynių santrauka

Lietuvos ir Baltarusijos rinktinėms tai buvo debiutinės rungtynės pasaulio čempionato I diviziono A grupėje. Lietuviai pernai Kaune laimėjo I diviziono B grupės turnyrą. Tuo tarpu net 15 metų elitiniame pasaulio čempionato divizione žaidę baltarusiai pernai liko be pergalių ir iškrito į žemesnį divizioną.

„Prieš čempionatą visi sakė, kad čia tik Lietuva ir bus lengvos rungtynės. Tačiau pamatėme, kad čia visi moka žaisti, visi kaunasi iš paskutinių ir lengvų rungtynių nebūna. Rungtynės prasidėjo labai netikėtai ir praleidome du įvarčius. Gerai, kad nepasimetėme ir sugebėjome perlaužti į rungtynes. Prie to prisidėjo ir gera atmosfera mūsų komandoje“, – teigė Baltarusijos rinktinės puolėjas Artiomas Demkovas.

Iljas Omorov nuotr. /Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai.
Iljas Omorov nuotr. /Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai.

Antroje čempionato rungtynėse Lietuvos ledo ritulininkai trečiadienį susitiks su varžybų šeimininke Kazachstano komanda. 1A divizione taip pat žaidžia Vengrijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito