Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvė čiuožė pagal Jazzu dainą, Japoniją sužavėjo Rusijos ledo princesė

Olimpinė čempionė kyla į dar vieno titulo šturmą. Sausakimša arena Saitamoje išvydo, kokia pajėgi yra Rusijos dailiojo čiuožimo princesė Alina Zagitova. Arenos užkulisiuose graibstomi išskirtinai rusės garbei kurti žaislai, o pati čiuožėja plačiai šypsosi – trumpojoje programoje jai neprilygo niekas.
Alina Zagitova galingai pradėjo čempionatą, o Elžbieta Kropa tenkinosi kuklia vieta.
Alina Zagitova galingai pradėjo čempionatą, o Elžbieta Kropa tenkinosi kuklia vieta. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Saitamos „Super Arenoje“ – pirmoji pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato diena. Šį sportą dievinantys japonai plūdo į didžiausią areną ne tik savo šalyje, bet ir vieną didžiausių visame pasaulyje. Ką reiškia pasirodyti prieš tokią milžinišką auditoriją pirmą kartą patyrė ir Lietuvos čiuožėja Elžbieta Kropa.

Lietuvės pasirodymas nebuvo pats sėkmingiausias – pasaulio čempionate ji aplenkė dvi varžoves ir tarp 40 sportininkių užėmė 38 vietą.

Šoko pagal Jazzu kūrinį

Elžbieta po savo pasirodymo neslėpė, kaip stipriai ją sužavėjo Japonijos gerbėjai.

„Japonija labai myli dailųjį čiuožimą, domisi ir labai palaiko bei gerbia kiekvieną sportininką. Kai atsiduri ant ledo ir pamatai visus tuos žmones, apima nerealus jausmas. Tai buvo mano sezono kulminacija, atidaviau visas jėgas, nes dabar manęs laukia sunkus etapas“, – LNK sporto žinioms sakė vienintelė lietuvė moterų varžybose.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elžbieta Kropa.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Elžbieta Kropa.

E.Kropa į Japoniją atvyko traumuota, po šio pasirodymo jos lauks net kelių mėnesių gydymas. Beje, japonai išvydo ne tik lietuvės pasirodymą, bet ir išgirdo garsų mūsų šalies muzikinį hitą. Trumpojoje merginos programoje skambėjo Lietuvos atlikėjos Jazzu kūrinys „Lower Than The Ground“.

„Man ši daina daug ką reiškia. Čiuožėjas savo išgyvenimus parodo per programas, aš jaučiu šią muziką. Ilgai galvojau, ar pasirinkti šią muziką, bet dabar labai džiaugiuosi savo sprendimu“, – kalbėjo E.Kropa.

Rusė pranoko japones

Moterų trumpojoje programoje geriausiai pasirodė olimpinė čempionė rusė A.Zagitova. Į Japoniją ji atvyko nuostabios sportinės formos ir su vieninteliu tikslu – laimėti pasaulio čempionės titulą.

Jos trumpoji programa buvo įvertinta aukščiausiais balais – 82,08.

Pokalbio pabaiga Parašyk žinutę...

Beje, rusės gerbėjų pilna ir Japonijoje. Arenos užkulisiuose net pardavinėjami specialiai jos garbei sukurti japoniškų akitų žaislai. Rusė po triumfo olimpinėse žaidynėse gavo ypatingą dovaną iš Japonijos – akitų bendruomenė jai padovanojo šunį – tik ne žaislinį, o tikrą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saitamos suvenytų parduotuvė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Saitamos suvenytų parduotuvė

Puikiai pasirodė ir kita rusė, olimpinė vicečempionė Jevgenija Medvedeva. Tik paskutinę akimirką į pasaulio čempionatą deleguota sportininkė čiuožia pro sudėtingą sezoną, Rusijos čempionate liko tik septintoje vietoje, bet Japonijoje ji buvo puiki – surinko 74,23 balus ir kol kas užima ketvirtąją vietą. Tai reiškia, kad turi visas galimybes laimėti medalį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alina Zagitova.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito