Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviai Pekine: biatlonininkas Vytautas Strolia – didžiausia Lietuvos viltis Kinijoje?

Pastaruoju metu nuostabius rezultatus fiksuojantis ir į biatlono elitą prasibrovęs Vytautas Strolia rengiasi užsiausti ir olimpinėse žaidynėse Pekine.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Asmeninio archyvo nuotr.

Kai V.Strolia keliavo į pirmąsias savo olimpines žaidynes Sočyje, jis dar buvo slidininkas. 67–70 vietos trejose slidinėjimo rungtyse anykštėną pastūmėjo keisti kursą – pereiti į biatloną.

2018-aisiais Pjongčange biatlonininkas finišavo 49-oje vietoje sprinto rungtyje, 43-ias – persekiojime ir 82-as individualiose varžybose.

Bet prieš išvykdamas į Pekiną jis sužadino viltis, jog Lietuva pagaliau gali kovoti dėl aukštų vietų ne tik vaikydama oranžinį kamuolį ar mesdama diską vasarą, bet ir apsiginklavusi slidėmis bei šautuvu.

Vienas po kito lietuvio startai biatlono taurės etapuose vertė kelti antakius aukštyn pastaruoju metu, o vyšnią ant torto V.Strolia uždėjo sausio 13-ąją Rūpoldinge. Šią simbolinę dieną jis 10 kilometrų sprinto lenktynėse sužibėjo ketvirtąja vieta, o nuo trečiosios ir bronzos medalio teskyrė 1,5 sek.

Tai yra geriausias Lietuvos biatlonininko pasirodymas po Nepriklausomybės atgavimo.

A.Ivanovo nuotr./Vytautas Strolia užėmė 12 vietą.
A.Ivanovo nuotr./Vytautas Strolia užėmė 12 vietą.

Konkrečių idealų biatlone V.Strolia neįvardija, tačiau tiek norvegai, tiek prancūzai yra tie, į kuriuos dairosi sportininkas iš Lietuvos. Ar bent jau dairėsi, mat dabar, priartėjus prie elitinio lygio, idealų ieškoti aplink save nebėra prasmės.

Nedaug kam žinomas faktas, kad biatlonininkas yra ir bitininkas – Anykščiuose jis laiko 10 avilių, o šiuo pomėgiu jį užkrėtė tėtis. Ilgainiui meilė bitėms tapo ir verslu, o kai reikėjo sugalvoti verslo pavadinimą, V.Strolia sujungė sportą su bitininkyste – „Bitės ant slidžių“.

Vykdamas į Pekiną Vytautas garsiai neištars, kad jo tikslas yra olimpinių žaidynių medalis. Ne kalbomis, o darbais 29-erių biatlonininkas bandys įrodyti, ką sugeba ir kad pastarųjų startų rezultatai nebuvo tik atsitiktinumas.

IBU/Getty Images nuotr./Vytautas Strolia
IBU/Getty Images nuotr./Vytautas Strolia

V.Stroliai keliamas tikslas yra 15–36 vietos, bet ne į šiuos skaičius prieš startą dairysis lietuvis.

Kol kas geriausią rezultatą žiemos olimpiadoje biatlono rungtyje 2018-aisiais iškovojo Tomas Kaukėnas, kuris dukart iš eilės gerino nepriklausomos Lietuvos rekordą, sprinte užimdamas 17-ąją vietą, o persekiojime – net 13-ąją.

V.Strolios tvarkaraštis Pekine:

  • Vasario 8 diena: 20 km individualios lenktynės (10.30 val.);
  • Vasario 12 diena: 10 km sprintas (11 val.);
  • Vasario 13 diena: 12,5 km persekiojimo lenktynės (12.45 val.);
  • Vasario 15 diena: 4 po 7,5 km estafetė (11 val.)
  • Vasario 18 diena: 15 km masinis startas (11 val.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas