Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Pekine: olimpinio medalio vos nenušovęs biatlonininkas Tomas Kaukėnas

Prieš ketverius metus Pjongčange lietuvis Tomas Kaukėnas buvo arti vienos didžiausių olimpinių sensacijų. Biatlonininkas iš antros pirmojo šimtuko reitingo pusės vos nelaimėjo Lietuvai pirmojo olimpinio žiemos medalio atkūrus Nepriklausomybę.
Tomas Kaukėnas
Tomas Kaukėnas / Vytauto Dranginio/LTOk nuotr.

Dabar istorija labai panaši – sako biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas. 31-erių T.Kaukėnas šiemet nėra iškovojęs įskaitinių taškų pasaulio biatlono taurėje, bet svarbiausias jo tikslas – olimpiada.

„Tomas žino, ką daro. Istorija – labai panaši kaip ir pieš Pjongčango žaidynes. Ir rezultatai, ir pasiruošimas. 2018-aisiais jo vietos pasaulio taurės varžybose irgi buvo šalia 60-tuko, 70-tuko, bet nuvykęs į žaidynes ji sublizgėjo“, – kalbėdamas su 15min prisiminė LBF vadovas.

Pjongčange lietuvis ne blizgėjo, o švietė taip ryškiai, kad vos nenudegino ir didžiausių biatlono rungties favoritų. Į paskutinę šaudyklą sprinto lenktynėse jis stabtelėjo realiai pretenduodamas į medalį. Tik netikslūs lemiami šūviai lietuvį galiausiai nustūmė į 17 vietą.

Nuostabios sportinės formos atletas vėliau beldėsi ir į pirmąjį dešimtuką persekiojimo lenktynėse, kur vėl, po netaiklaus paskutinio šūvio, užėmė 13 vietą. Abu šie rezultatai – rekordiniai Lietuvos biatlonui olimpiadose.

Puikūs jo pasiekimai ir rinktinės startas komandinėje estafetėje padėjo visam šalies biatlonui. Federacija gavo daugiau pinigų, o sportininkai – geresnes pasiruošimo sąlygas ateities startams.

T.Kaukėnui tai bus jau trečioji olimpiada. 2014-aisiais Sočyje jis buvo 23-ias individualaus starto rungtyje, 40-as persekiojime ir 48-as sprinte. Po ketverių metų Pjongčange rezultatai ūgtelėjo: 13 vieta persekiojime, 17 – sprinte, 19 – mišrioje estafetėje, 30 – masinio starto lenktynėse ir 78 – individualaus.

Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Tomas Kaukėnas dalyvaus trečiose olimpinėse žaidynėse.
Vytauto Dranginio/LTOk nuotr./Tomas Kaukėnas dalyvaus trečiose olimpinėse žaidynėse.

„Jei kitiems gali sutrukdyti olimpinis jaudulys, tai Tomas visą tai jau yra patyręs ir gali tuo pasinaudoti. Tiek fiziškai, tiek psichologiškai tai yra subrendęs sportininkas, iš kurio gali bet kada tikėtis rezultato“, – pabrėžė A.Daugirdas.

Latvių biatlono žvaigždės Ilmaro Bricio treniruojamam lietuviui oficialiai keliamas tikslas užimti 12-30 vietas, o su Lietuvos vyrų rinktine komandinėje estafetėje patekti į pirmąjį 15-tuką.

T.Kaukėno tvarkaraštis Pekine:

  • Vasario 8 d., 10:30 val. – 20 km individualios lenktynės
  • Vasario 12 d., 11 val. – 10 km sprintas
  • Vasario 13 d., 12:45 val. – 12,5 km persekiojimo lenktynės (jei pateks į 60-uką sprinte)
  • Vasario 15 d., 11 val. – 4 po 7,5 km estafetė
  • Vasario 18 d., 11 val. – 15 km masinis startas (jei pateks į 30-uką geriausiųjų)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas