Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje žaidusio 21 metų ledo ritulininko mirtis sukrėtė: „Visai komandai šokas“

Šarūnas Kuliešius šiuo metu turi svarbių reikalų su Lietuvos ledo ritulio rinktine Kazachstane, bet trenerio širdis kraujuoja dėl kitų įvykių – jo vadovaujamo „Hockey Punks“ klubo ledo ritulininkas Arunas Bermejo mirė būdamas 21-erių.
Šarūnas Kuliešius (dešinėje) apie Aruno Bermejo mirtį: „Sunku patikėti tuo, kas įvyko“.
Šarūnas Kuliešius (dešinėje) apie Aruno Bermejo mirtį: „Sunku patikėti tuo, kas įvyko“. / Hockey Punks nuotr.

Arunas Bermejo, kurio motina lietuvė, o tėvas meksikietis, praėjusį sezoną debiutavo „Hockey Punks“ klube, bet praėjusią savaitę jo gyvybė užgeso.

Neoficialiais duomenimis, 21 metų ledo ritulininkas patyrė infarktą.

„Visai komandai yra šokas, – 15min sakė šiuo metu Kazachstane mūsų šalies rinktinės trenerių štabe per pasaulio čempionato 1-ojo diviziono A grupės kovas dirbantis „Hockey Punks“ vadovas Š.Kuliešius, sunkiai rinkdamas žodžius dėl jauno vaikino mirties. – Tokio amžiaus vaikinas... buvo sportiškas, matyti, kad sportavo reguliariai.

Mes nieko nežinojome, kad jis galėjo turėti kokių nors sveikatos problemų – įgimtą širdies ydą ar panašiai.

Prieš sezoną, kai norėjo žaisti mūsų komandoje, jis tikrinosi sveikatą, turėjo sveikatos lapą. Jis sužaidė dvejas rungtynes mūsų komandoje ir gavo peties traumą.

Nevisiškai išsigydęs traumą bandė sugrįžti ant ledo, bet trauma atsinaujino ir jis jau ilgokai nežaidė ledo ritulio. Tuo metu ir mažiau bendravo su komanda, nes nesitreniravo ir negalėjo žaisti rungtynių.“

A.Bermejo atvyko į Lietuvą praėjusių metų lapkritį, kuomet prisidėjo prie „Hockey Punks“ komandos.

Jis buvo atstovavęs Meksikos rinktinei, nors ledo ritulio patirties daugiau įgavo studijuodamas JAV, kur atstovavo mėgėjiškam „Phoenix Knights“ klubui.

A.Bermejo svarstė galimybę dėl ledo ritulio pasikeisti pilietybę ir po 4 sezonų tikėjosi atstovauti Lietuvai. „Labai džiaugiuosi šia galimybe rungtyniauti Lietuvoje ir būti „Hockey Punks“ komandos dalimi. Mano tikslai tokie kaip visada – noriu būti komandos lyderiu ir iškovoti čempiono titulą“, – prisijungęs prie Vilniaus komandos praėjusį rudenį sakė A.Bermejo.

Dėl traumos jis mažai padėjo „Hockey Punks“, kuri Lietuvos ledo ritulio pirmenybėse užėmė antrąją vietą.

„Į Lietuvą jį atvedė lietuviškos šaknys, nes jo mama yra lietuvė ir čia jis turėjo giminių, kurie juo rūpinosi, – pasakojo Š.Kuliešius. – Taip pat jis studijavo Vilniuje ir norėjo žaisti ledo ritulį, kurį mėgo ir iki studijų Lietuvoje. Sunku patikėti tuo, kas įvyko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito