Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunių rinktinė čempionato finišą pažymėjo užtikrinta pergale

Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė sėkmingai užbaigė pasaulio jaunių ledo ritulio IIA diviziono čempionatą. Pirmenybių uždarymo rungtynėse lietuviai 8:3 sutriuškino Rumunijos rinktinę ir pirmenybes užbaigė su keturiomis pergalėmis per penkis mačus. Į priekį tik lenkus praleidę lietuviai džiaugėsi pirmenybių sidabro medaliais.
Lietuva – Rumunija
Lietuva – Rumunija / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Jau pačioje rungtynių pradžioje rumunai sugebėjo užklupti šeimininkus nepasiruošusius. Vilmoso Danalizi metimas nuo mėlynosios linijos baigėsi įvarčiu į Nikita Kuzminovo vartus (00:15, rez. perd. Danielis Gheorghiu, Norbertas Karda).

Į rumunų netikėtą įvartį lietuviai atsakė savo gražiu išpuoliu, kurio metu savo meistriškumą pademonstravo Arnas Misiukas, įveikęs varžovą ir pasiuntęs ritulį į viršutinį vartų kampą (08:09, rez. perd. Lukas Washco, Avgustinas Silinas).

„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Rumunija
„Scanpix“ nuotr./Lietuva – Rumunija

Po pelnyto įvarčio Lietuvos rinktinė visiškai perėmė iniciatyvą į savo rankas: iš pradžių Jaromiras Šusterovas galingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją, o vėliau po Karolio Šumsko metimo iš toli varžovų vartininkui nepavyko užfiksuoti ritulio ir visa tai baigėsi galimybe Nikitai Piazenko, kuris pirmasis suskubęs prie ritulio nukreipė jį į vartus (11:48, rez. perd. Karolis Šumskas, A. Silinas).

Žaidimo ritmą pajautę lietuviai kėlinį užbaigė itin galingai. Iš pradžių iš artimos distancijos pasižymėjo Arnas Palšauskas (18:16, rez. perd. Martinas Tuchto, Domas Janušonis), o vėliau ir dublį pelnęs A. Misiukas (18:52, rez. perd. L. Washco, Timonas Mažulis).

Sustoti mūsų šalies atstovai nesiruošė ir prasidėjus antram kėliniui – iš aštraus kampo pasižymėjo Karolis Krasilnikovas (24:34, rez. perd. Vėjas Jokubynas, Artiomas Starovoitovas). Šiame kėlinyje ir toliau daugiau varžovų vartus atakavo lietuviai, bet įvarčių sąskaitos jie nepadidino, o į mūsų vartus pirmą kartą čempionate stojosi Tadas Ramanauskas.

Trečiąjį kėlinį lietuviai ir vėl pradėjo galingai: varžovų spaudimas netruko atnešti vaisių: ilgą ataką užbaigė ritulį į tuščius vartus po komandos draugo metimo pasiuntęs Lukas Washco (43:54, rez. perd. A. Misiukas, A. Starovoitovas).

Praėjus kiek daugiau nei minutei į rumunų vartus skriejo dar vienas įvartis. Puikiu metimu oponentų vartininką nuginklavo A. Palšauskas (45:37, rez. perd. Jaromiras Šusterovas, N. Piazenko).

Lietuviams įgijus įtikinamą persvarą, savo atsaką turėjo ir rumunai – įvartį pelnė Gheorghe‘as Remusas (51:42, rez. perd. Peteris Kovacsas, Laszlo Antalis). Varžovai turėjo ir daugiau galimybių pasižymėti, o netrukus krito trečiasis varžovų įvartis, kai T. Ramanausko atremtą ritulį į vartus pasiuntė Gaboras Buda (54:17, rez. perd. Geza Galaczi Nagy, L. Antalis).

Galutinį tašką rungtynėse padėjo lietuviai: N. Piazenko tiksliu metimu užbaigė komandos draugo reidą (58:19, rez. perd. J. Šusterovas, Dovydas Laimutis).

Po rungtynių buvo apdovanoti geriausi viso čempionato žaidėjai, o prizo sulaukė ir mūsų šalies atstovas – Nikita Kuzminovas buvo išrinktas geriausiu pirmenybių vartininku. Tuo tarpu geriausiu pirmenybių žaidėju Lietuvos rinktinėje pripažintas Herkus Marcinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito