Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 13

NHL žvaigždžių dieta – kokainas

Nacionalinėje ledo ritulio lygos (NHL) žvaigždėms kokainas ir kiti narkotikai visada buvo ranka pasiekiami. Tereikia išdrįsti paprašyti. Suinteresuoti asmenys greitai pristatys viską, ko reikia. Vienu metu ši tema buvo laikoma dideliu tabu, bet pastaruoju metu ledai ištirpo. Kelerius metus tamsiame kampe tūnojęs monstras išlindo į dienos šviesą.
NHL logotipas
NHL logotipas / NHL nuotr.

Ar pati lyga pripažįsta problemą, ar mano, kad tai vis dar yra tokia pati mitinė būtybė kaip ir Lochneso pabaisa?

2019 m. gegužę socialiniuose tinkluose žaibiškai išplito vaizdo įrašas, kuriame „Washington Capitals“ žvaigždė rusas Jevgenijus Kuznecovas sėdi prie stalo, ant kurio paberti du baltų miltelių takeliai, o šalia šios stebuklingos medžiagos – susuktas dolerio banknotas.

Vaizdo įrašas darytas prieš metus, kai ruso atstovaujama „Capitals“ buvo atvykusi į Las Vegaso kazino miestą žaisti atkrintamųjų rungtynių su „Vegas Golden Knights“.

J.Kuznecovas laikraščiui „Sport-Express“ tada patvirtino, kad vaizdo įraše esantis asmuo yra jis, tačiau neigė, jog vartojo kokainą.

Pasak sportininko, jis tiesiog įėjo į pažįstamo asmens viešbučio kambarį, pamatė narkotikus ir nepažįstamą moterį, paskambino draugui ir pasišalino iš įvykio vietos.

Per 2019 m. Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) pasaulio čempionatą atlikus dopingo testą Rusijos ledo ritulio superžvaigždės kraujyje rasta kokaino pėdsakų.

Už tai sportininkui skirta ketverių metų diskvalifikacija, kuri truks iki 2023 m. birželio 12 d.

Tačiau NHL vadovybė prieš šią istoriją užmerkė akis, apsimesdama, kad stipriausioje ledo ritulio lygoje kokaino problemos nėra.

„Scanpix“ nuotr./Gary Bettmanas
„Scanpix“ nuotr./Gary Bettmanas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas