Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ostravos košmaras nepasikartojo – simpatiškas Lietuvos čiuožėjų šokis pasaulio čempionate

Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas nepamiršo, ką teko patirti Europos dailiojo čiuožimo čempionate ir sukaupę visas jėgas Helsinkyje pasirodė kur kas sėkmingiau. Lietuvos duetas nepateko į sportinių porų finalą, bet dėl savo šokio gali jaustis ramiai.
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas
Goda Butkutė ir Nikita Jermolajevas / „Scanpix“ nuotr.

52,49 balo. Tokį rezultatą pasaulio čempionato trumpojoje programoje surinko Lietuvai atstovaujanti pora. Tai neabejotinai buvo vienas geriausių sezono pasirodymų. Pasibaigus programai Nikita suspaudė kumštį ir apkabino savo partnerę. Po labai nesėkmingo Europos čempionato šokio Goda vos tramdė ašaras, šįkart jaunoji čiuožėjo galėjo šypsotis. Čiuožėjai buvo laimingi, nes išvengė grubių klaidų ir ant ledo žiūrovams padovanojo žavų pasirodymą.

VIDEO: Goda Butkute | Nikita Ermolaev SP 2017


Lietuvos duetas pasaulio čempionate užėmė 22-ą vietą ir į finalą nepateko. G.Butkutei ir N.Jermolajevui pavyko aplenkti šešias poras. Šį sezoną laisvąją programą šiai porai padėjo kurti legendinė Lietuvos šokėjų ant ledo pora – Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. Visgi šios programos žiūrovai neišvydo Europos čempionate, neišvys ir Helsinkyje.

Praėjusių metų pasaulio čempionate Bostone Lietuvos čiuožėjai užėmė 17 vietą.

Pagal reitingą pasaulyje G.Butkutė ir N.Jermolajevas tarp 95 reitinguotų porų užima 25 vietą. Talentinga lietuvė jau penktus metus gyvena Sankt Peterburge, kad galėtų su Nikita dalyvauti porinio čiuožimo varžybose. Tai – pirmoji ir vienintelė Lietuvos porinio čiuožimo pora.

Kova dėl medalių nenuspėjama

Kinija, Kanada, Rusija. Po trumposios programos taip išsirikiavo šių šalių atstovai. Pirmąją vietą po trumposios programos užima Kinijos atstovai Wenjing Sui ir Congas Hanas. Charizmatiškas jų šokis buvo įvertintas 81, 23 balo.

S.Wenjing ir H.Cong – daugeliu aspektų labai nepanaši pora į savo tautiečius ant ledo. Kinai jau daugelį metų priklauso porinio čiuožimo elitui, bet šis duetas unikalus ir be galo stilingas. O svarbiausia – vienas geriausių pasaulyje. Triumfavę Keturių kontinentų čempionate, dabar kinai nusitaikė į auksą ir planetos pirmenybėse.

VIDEO: Wenjing Sui / Cong Han. World 2017, SP

Antrą vietą po trumposios programos užima vokiečiai Aliona Savčenko ir Bruno Massotas. Šį sezoną vokiečiai praleido ISU „Grand Prix“ finalą, nes partnerė patyrė kulkšnies traumą. Panašu, kad Helsinkyje jie išsaugo visas viltis laimėti pirmąją vietą. Treti kol kas rusai Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito