Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pankų“ košmaras ant ledo tęsiasi – pralaimėjo 18 kartą iš eilės

OHL Baltijos ledo ritulio čempionate žaidė visos trys Lietuvos komandos, o dvi iš jų susitiko tarpusavyje.
Arturas Pavliukovas
Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ / hockey.lt nuotr.

Akistatoje tarp dviejų pergalės skonio ilgai nejutusių ekipų triumfavo namuose žaidusi „Airwell Energija“. Elektrėnų atstovai 3:2 palaužė Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ klubą, pratęsdami šio košmarą.

Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė svečiams iš Vilniaus. Vienoje pirmų savo atakų „7bet-Hockey Punks“ įsiveržė į priekį, kai įvartį pelnė Ignotas Ragas (03:24, rez. perd. Edgaras Petrovas, Rokas Bacevičius).

Antrojo kėlinio pradžia sėkmingesnė jau buvo „Airwell Energijai“. Daugumoje iš toli sėkmingai metė Sergejus Lohačius (24:42, rez. perd. Mantas Marcinkevičius).

VIDEO: Gražiausi epizodai: „Airwell Energija“ - „7bet-Hockey Punks“ / 2023-12-06

Lūžis įvyko trečiajame kėlinyje. „Airwell Energija“ vos per 31 sek. sugebėjo pelnyti du įvarčius ir perimti žaidimo kontrolę į savo rankas. Įvarčius pelnė Artemas Redko (42:00, rez. perd. Kipras Grabliauskas) ir individualų reidą atlikęs Tadas Kumeliauskas (42:31).

hockey.lt nuotr./„Airwell Energija“
hockey.lt nuotr./„Airwell Energija“

„Pankams“ dar pavyko atgaivinti intrigą po varžovus nustebinusio perdavimo nuo borto, kurį prie pat vartų pasiekęs Ilja Četvertakas sušvelnino skirtumą (54:32, rez perd. Samuelis Balchetas-Cote).

Likus mažiau nei dviem minutėms iki rungtynių galo „Airwell Energijos“ lyderis T. Kumeliauskas pažeidė taisykles, o „7bet-Hockey Punks“ iškart keitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju. Sostinės klubas atliko nemažai metimų, bet nė vienam iš jų tikslo pasiekti nepavyko.

VIDEO: Interviu: Arūnas Aleinikovas, Mindaugas Kieras

Vilniaus „Pankai“ pralaimėjo jau 18 sykį iš eilės ir lieka be pergalės džiaugsmo šiame sezone, o „Airwell Energija“ įsirašė antrąjį laimėjimą.

Rezultatyvioje kovoje – „Kaunas City“ pralaimėjimas

Kitose rungtynėse, vykusiose Kauno ledo rūmuose, „Kaunas City“ rezultatyvioje akistatoje 4:8 nusileido „Kurbads“ komandai iš Latvijos.

hockey.lt nuotr./„Kaunas City“
hockey.lt nuotr./„Kaunas City“

Šeimininkų pralaimėjimą lėmė prastas rungtynių startas. Per kiek daugiau nei pusę pirmojo kėlinio oponentai pelnė keturis įvarčius be atsako ir įgijo solidų pranašumą.

Nors vėliau „Kaunas City“ ne kartą priartėjo prie savo oponentų, jiems taip ir nepavyko sumažinti pranašumo iki minimumo, o galiausiai trečiajame kėlinyje „Kurbads“ atstatė keturių įvarčių persvarą.

Praretėjusia sudėtimi žaidusių „Kaunas City“ atstovų gretose įvarčiais pasižymėjo Davidas Ivaščenko, Nazaras Ružnikovas, Michalas Machačas ir Filipas Hudakas.

VIDEO: Gražiausi epizodai: „Kaunas City“ - "HK Kurbads" 2023 12 06

„Kurbads“ puolėjai Aleksandras Novikovas ir Matisas Birinšas pelnė po du įvarčius, o Jekabas Silinšas, Aleksis Burkitsas, Artūras Ozolinšas ir Bendonas Fjodorovas – po vieną.

Geriausiai iš Lietuvos klubų kol kas žaidžiantys „Kaunas City“ ledo ritulininkai turi 12 taškų ir žengia 7 pozicijoje.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?