Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempioną užatakavo rusų hakeriai: „Vadino mane pedofilu“

Pasaulio slidinėjimo čempionato 50 km lenktynės virto dideliu skandalu, o atgarsiai netyla iki šiol. Dabar norvegas Emilis Iversenas, tada po teisėjų verdikto laimėjęs aukso medalį, papasakojo apie sulauktas neapykantos žinutes.
Aleksandras Bolšunovas puolė į ašaras.
Aleksandras Bolšunovas puolė į ašaras, o jo tautiečiai internete puolė varžovą. / „Scanpix“ nuotr.

Kovo mėnesio pradžioje pasaulio slidinėjimo čempionatas Vokietijoje baigėsi retai šiame sporte pasitaikančiu chaosu.

Norvegijos žvaigždė Johannesas Klaebo kirto liniją pirmas, bet buvo diskvalifikuotas, kai teisėjai nusprendė, kad jis užkirto Aleksandrui Bolšunovui kelią. Rusui tuo metu lūžo lazda, jį aplenkė ne tik J.Klaebo, bet ir Emilis Iversenas, kuriam teisėjai skyrė pirmąją vietą.

VIDEO: Klaebo vs Bolshunov

Ant garbės pakylos A.Bolšunovas, finišavęs trečias, atsisakė priimti sidabro medalį. „Tai protestas prieš tai, kad auksas atiteko Emiliui“, – tada paaiškino Rusijos slidininkas.

„Scanpix“ nuotr./Incidentas įvyko pasaulio slidinėjimo čempionate 50 km lenktynėse, kuriose pirmas finišo liniją kirtęs J.Klaebo buvo diskvalifikuotas.
„Scanpix“ nuotr./Incidentas įvyko pasaulio slidinėjimo čempionate 50 km lenktynėse, kuriose pirmas finišo liniją kirtęs J.Klaebo buvo diskvalifikuotas.

Ne jis vienas pyko ant Norvegijos sportininko.

Interviu Norvegijos leidiniui „Dagbladet“ E.Iversenas dabar papasakojo, kad po skandalingųjų varžybų sulaukė didelės neapykantos bangos iš Rusijos.

Žiemos pabaigoje ir pavasarį atakos internete vis tęsėsi.

E.Iverseno teigimu, viskas prasidėjo nuo dar anksčiau, kai jis skambiai pakomentavo kitą incidentą Suomijoje, kur A.Bolšunovas finiše įpykęs ant kelią pastojusio Joni Maki bandė suomiui smogti lazda, o po finišo tyčia trenkėsi į varžovą.

VIDEO: Alexander Bolshunov gets rage and strikes down Joni Mäki from Finland. Russia VS Finland X-country

„Tai tęsiasi daug laiko po pasaulio čempionato, – sakė E.Iversenas. – Viskas prasidėjo sausį po varžybų Lahtyje.

Tada aš atrodžiau kvailai, pasakęs, kad mums „nusišvilpti“ ant Rusijos. Nežinau, kaip tai buvo išversta Rusijoje, bet viskas užsisuko rusams pareiškus tą patį apie norvegus. Tai nebuvo labai išmintinga. Tada prasidėjo komentarai.“

Norvegijos slidininko teigimu, jo adresu ėmė plūsti įžeidimai.

„Buvau pavadintas astmatiku ir pedofilu, – sakė 29 metų norvegas. – Tačiau man nerūpi. Galiu iškęsti tą interneto neapykantos bangą.

Dalis rusų įsitikinę, kad tai Norvegijos karalius Haraldas papirko varžybų dalyvius. Yra daug slidinėjimo sirgalių iš Rusijos. Jie labai patriotiški. Bet, kai jie pradeda painioti Erną Solberg (Norvegijos premjerė – red. past.) ir Karalių Haraldą, sunku tai priimti rimtai.”

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito