Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio čempionatą Lietuvos U-20 rinktinė pradėjo pralaimėjimu Norvegijai

Lietuvos jaunimo rinktinės vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras jau debiutiniame mače prie rinktinės vairo drąsiai naudojo visą savo kariauną, nebijojo imtis ryžtingų sprendimų, tačiau vyresni „vikingai“ iš Norvegijos buvo gerokai stipresni. 2017 m. pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionato IB diviziono starte Lietuvos U-20 rinktinė 1:4 (0:1, 0:2, 1:1) nusileido bendraamžiams iš Norvegijos.
Elvinas Karla
Elvinas Karla / Andrej Basevič nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Tampa įprasta, kad jaunesni už varžovus lietuviai šį trūkumą bando kompensuoti kovingumu ir puikiu vartininko žaidimu.

Būtent vartų sargui Elviui Karlai teko milžiniškas krūvis atlaikyti norvegų smūgius, kurių gretose yra vos vienas žaidėjas su „grotomis“ – ledo ritulyje iki 18 metų amžiaus privaloma žaisti su veidą dengiančiomis metalinėmis grotelėmis.

Norvegijos jaunimas pirmąjį įvartį pelnė tolimu smūgiu, kai varžovų užstotas vartininkas E.Karla nematė smūgio momento ir praleido ritulį tarp kojų po Kristoferio Karlseno smūgio (12:02).

Mažai varžovų vartams grasinę ir dažnai klaidas savo gynybos zonoje darę lietuviai prarado ritulį ir Jakobas Aleksanderis Noeris (24:31) padvigubino rezultatą.

Norvegai naudojosi mūsiškių pozicinėmis klaidomis ir vienas centre prieš vartininką paliktas Markus Vikingstadas iš pradžių pakeitė ritulio skriejimo kryptį, o po akimirkos ir pataisė savo netaiklų bandymą (29:40).

Nepaisydamas trijų įvarčių atsilikimo rinktinės strategas M.Kieras drąsiai pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, kai lietuviai iki antrojo kėlinio pabaigos likus 10 sekundžių pirmą kartą įgijo kiekybinę persvarą. Tačiau įvarčio pasiekti nepavyko.

Trečiajame kėlinyje tempą sumažinusius norvegus lietuviai nubaudė, kai kelis kartus mėginę pabėgti nuo varžovų, progos sulaukė žaisdami mažumoje. Markas Kaleinikovas pabėgo nuo varžovų ir pelnė pirmąjį lietuvių įvartį čempionate (52:13, Patrikas Misiukas).

Andrej Basevič nuotr./ Markas Kaleinikovas
Andrej Basevič nuotr./ Markas Kaleinikovas

M.Kaleinikovas pasižymėjo ir kitoje aikštės pusėje, kai besibaigiant rungtynėms M.Kieras dar kartą ėmėsi ryžtingo sprendimo žaisti šešiais aikštės žaidėjais be vartininko, o ritulį perėmę norvegai net trise nuskubėjo mušti įvartį, kur vartininko vaidmenyje nuo įvarčio išgelbėjo vienintelio lietuvių įvarčio autorius.

Tiesa, varžovai nubaudė lietuvius už drąsą žaidžiant be vartininko, kai po grubios mūsiškių klaidos į tuščius vartus ritulį pasiuntė Simenas Andre Edvardsenas (57:09).

M.Kaleinikovas ir toliau siautė ant ledo, šįsyk už smūgį varžovui į galvą užsidirbęs pašalinimą iš aikštės iki rungtynių pabaigos.

Andrej Basevič nuotr./Arvidas Domeika
Andrej Basevič nuotr./Arvidas Domeika

Norvegijos žaidėjai į vartus metė 40 kartų, mūsiškiai atsakė 19 metimų.

Antrąją čempionato dieną, sekmadienį, Lietuvos U-20 rinktinė 17.30 val. Lietuvos laiku susitiks su Slovėnijos komanda.

Pirmose čempionato rungtynėse Lenkija 9:4 (1:1, 6:2, 2:1) sudorojo Italiją, o Slovėnija 3:1 (0:0, 2:1, 1:0) įveikė Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito