Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėją palaužusi Lietuvos jaunių rinktinė užsitikrino sidabro medalius

Lietuvos jaunių rinktinė užsitikrino pasaulio jaunių čempionato IIA diviziono sidabro medalius.
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė
Lietuvos jaunių ledo ritulio rinktinė / nuotr. hockey.lt
Temos: 1 Ledo ritulys

Lietuvos jaunieji ledo ritulininkai penktadienį Elektrėnuose 2:1 palaužė Korėją bei užsitikrino antrąją vietą pirmenybėse.

Prasidėjus mačui Lietuvos rinktinė dukart gavo progą žaisti turint kiekybinį pranašumą. Visgi išnaudoti šių situacijų lietuviams nepavyko, o įvarčių pelnyta nebuvo ir per visą pirmąjį kėlinį, kurio metu varžovai dažniau atakavo mūsų vartus.

Antrojo kėlinio pradžioje galimybę dvi minutes žaisti turint kiekybinę persvarą, o jos metu iš arti pasižymėjo Hyungeun Parkas (24:58, rez. perd. Wonho Choi). Net ir po pelnyto įvarčio korėjiečiai ir toliau aktyviai spaudė lietuvius ir kartą buvo arti tikslo: ritulys pataikė į Lietuvos rinktinės vartų konstrukciją.

Kėliniui artėjant prie pabaigos ritulys atšoko Nikitai Piazenko, kuris vienu prisilietimu galingu metimu į viršutinį vartų kampą nepaliko varžovų vartininkui jokių vilčių (36:05, rez. perd. Dovydas Laimutis).

Pačioje antrojo kėlinio pabaigoje varžovai surengė kontrataką, kurios metu mūsų šalies atstovams nusišypsojo fortūna – Korėjos rinktinės puolėjo metimas sudrebino Lietuvos rinktinės vartų virpstą.

Rungtynių likimas sprendėsi trečiajame kėlinyje, kuriame Avgustinas Silinas atliko metimą iš toli ir nors jam pasižymėti nepavyko, vartininkui užfiksuoti ritulio nepavyko, o pirmasis prie jo suskubęs Dovydas Laimutis pasiuntė jį į vartus (45:23, rez. perd. Arnas Palšauskas, Avgustinas Silinas).

Įgijusi pranašumą lietuviai kontroliavo žaidimą, o mačo pabaigoje varžovai bandė gelbėtis vartininką keisdami šeštu aikštės žaidėju, tačiau Nikita Kuzminovas išliko nepramuštas ir lietuviai iškovojo pergalę bei sidabro medalius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito