Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Energija“ žada šoktelėti aukščiau bambos – laimėti Baltarusijos ledo ritulio čempionatą

Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai pirmą kartą klubo ir šalies istorijoje debiutavo Baltarusijos ledo ritulio aukščiausioje lygoje. Per rugsėjo mėnesį elektrėniškiai sužaidė 8 rungtynes (iš viso bus 48 reguliariajame sezone) per kurias pasiekė 4 pergales, gavo po įskaitinį tašką kartą nusileidę varžovams po pratęsimo ir kartą baudinių serijoje bei patyrė du pralaimėjimus. Bendroje įskaitoje „Energija“ dabar turi 14 taškų. Čempionato lyderis Žlobino „Metallurg 2“ po 10 žaistų rungtynių 22 taškus.
Elektrėnų „Energija“
Elektrėnų „Energija“ / R.Mikalkevičiūtės nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Elektrėnų komandos sudėtyje šiuo metu yra trisdešimt ledo ritulininkų – Lietuvos nacionalinių rinktinių nariai ir kandidatai. Po pirmosios sezono dalies rezultatyviausiai „Energijoje“ žaidžia: Paulius Gintautas – 7 įvarčiai ir 5 perdavimai, Dominykas Bisturys – 4 įvarčiai ir 5 perdavimai. Tradiciškai tarp rezultatyviausių komandoje yra Dovydas Kulevičius (3 įvarčiai, 8 rez. perdavimai), Aivaras Bendžius (4 įvarčiai, 4 perdavimai), Šarūnas Kuliešius (2 įvarčiai, 6 perdavimai). 

Apie sezono pradžią papasakojo komandos žaidžiantis treneris Dovydas Kulevičius.

– Sudėtyje nemažai žaidėjų – ar visi gauna pakankamai žaidybinio laiko?

– Taip, sudėtis nemaža, bet jau sezono pradžioje pasitaikė ir traumų, ir ligų... Keliose išvykos rungtynėse jau nedalyvavo keli pagrindinės sudėties žaidėjai – tad rotacija vyksta natūrali. Taip pat stengiamės į varžybas maksimaliai įtraukti jaunimą – tą jaunimą, kuris stengiasi ir įrodinėja. Juk matote, kad pas mus žaidžia visi 20 rungtynėms registruotų žaidėjų, visais pasitikime ir norime, kad žaidėjai patys savimi kuo labiau pasitikėtų.

– Ką išskirtumėte kaip labiausiai nustebinusius ar pažangą padariusius ledo ritulininkus?

– Dar tik sezono pradžia, anksti apie tai kalbėti. Visi tik įsivažiuojame. Džiaugiuosi dėl Dominyko Bisturio ir Pauliaus Gintauto, kuriems netrūkta drąsos žaisti atsakingais momentais, taip pat patinka Donato Vittės noras laimėti. Bet kaip ir minėjau, dar viskas prieš akis ir jiems, ir visai komandai yra kur pasitempti.

– Kokia situacija vartuose?

– Gerai, kad po traumos atsigauna Donatas Žukovas, kuris labai sėkmingai sužaidė savo pirmąsias rungtynes Lydoje. Nerijus Dauksevičius daro didelį darbą – jis jau dabar yra sužaidęs tiek rungtynių, kiek praėjusiais metais per visą sezoną.

– Ar realu – laimėti medalius?

– Realu, tik reikės visą sezoną dirbti, žaisti daug atsakingiau ir rezultatyviau. Bet medaliai ir net pirma vieta – „mūsų nosiai“.

Spalio 4–5 dienomis Elektrėnų „Energija“ žais namų rungtynes su Minsko „Junior“ ledo ritulininkais (3 vieta turnyrinėje lentelėje – 10 sužaistų rungtynių, 19 taškų).

Penktadienis „Energija“ – „Junior“ 19.00 val.

Šeštadienis „Energija“ – „Junior“ 17.00 val.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento