Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš kovą su šeimininkais Lietuvos ledo ritulio rinktinė sulaukė pastiprinimo

Kazachstano sostinėje įsikūrusios „Barys“ arenos darbuotojai be akcento vardija Nerijaus Ališausko, Arnoldo Boso ir kitų, šioje šalyje rungtyniavusių Lietuvos ledo ritulininkų pavardes. Jas mokosi ir Kazachstano sporto žurnalistai bei ledo ritulio gerbėjai. Trečiadienį šeimininkų laukia dvikova su sensacijos pirmame ture vos nepateikusia pasaulio čempionato I diviziono A grupės debiutante Lietuvos rinktine.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai.
Lietuvos ledo ritulio rinktinė po atkaklios kovos nusileido Baltarusijai. / Iljas Omorov nuotr.

Tikimasi, kad kelialapio į pasaulio elito divizioną siekiančią Kazachstano rinktinę dvikovoje su lietuviais palaikys net 10 tūkst. žiūrovų.

„Tikiuosi susitvarkysime su jauduliu. Net ir man yra jauduliukas, kai žaidi tokiose atsakingose rungtynėse, prie pilnų tribūnų. O pirmą kartą pasaulio čempionate rungtyniaujančiam jaunimui, kurio mūsų komandoje šiais metais nestinga, psichologinis spaudimas, ko gero, bus dar didesnis, – sako vienas labiausiai patyrusių Lietuvos rinktinės žaidėjų 27 metų Nerijus Ališauskas. – Jaučiasi, kad šiame divizione lygis aukštesnis, tenka žaisti su pajėgiomis rinktinėmis. Tačiau pamatėme, kad galim kovoti. Turėjome galimybių nugalėti baltarusius, bet padarėme pora nedovanotinų klaidų. Stengsimės jų išvengti kitose rungtynėse.“

hockey.lt nuotr./Nerijus Ališauskas
hockey.lt nuotr./Nerijus Ališauskas

Pergale prieš Slovėniją čempionatą pradėjusi Kazachstano rinktinė yra laikoma viena iš šio diviziono favoričių. Nuo 2010 m. kazachai keturis kartus žaidė stipriausiame pasaulio čempionato divizione, tačiau visus kartus ten užimdavo paskutinę 16 vietą bei grįždavo į 1A grupę – antrąją pakopą, į kurią pirmą kartą yra pakilę lietuviai.

Tarpusavio rungtynių statistika – šeimininkų naudai. Per trejas iki šiol žaistas oficialias rungtynes įtikinamas pergales šventė kazachai. 2003 m. Budapešte lietuviai pralaimėjo 2:13, 2009 m. Vilniuje - 1:5, o 2011 m. patirtas sutriuškinimas 0:7.

„Mes galime juos pranokti kovingumu ir aktyvesniu darbu aikštėje. Jeigu dirbsime sunkiai, tada turime galimybių laimėti. Norėtųsi gauti daugiau progų žaisti daugumoje. Pirmose rungtynėse turėjome tik vieną tokią progą ir jos mums nelabai sekėsi realizuoti. Tikiuosi, kad trečiadienį gausime daugiau šansų ir išnaudosime tas progas, nes tikrai turime potencialo, – tvirtina N.Ališauskas. – Varžovų pranašumas yra tas, kad didelė dalis Kazachstano rinktinės ledo ritulininkų žaidžia viename klube Astanos „Barys“. Jie yra puikiai susižaidę, išlaikė beveik tokią pačią sudėtį ir tuos pačius trenerius. Varžovų vienintelis tikslas – grįžti į elito divizioną, ko jiems nepavyko padaryti dvejus metus iš eilės. Jie rungtyniauja namuose ir bus labai susikoncentravę. Tokie patys turime būti ir mes. Turime būti susikaupę netgi labiau negu jie.“

„Scanpix“ nuotr./Kazachstano ledo ritulininkai
„Scanpix“ nuotr./Kazachstano ledo ritulininkai

„Barys“ klubas, kaip ir Rygos „Dinamo“ komanda, kuriai nuo 2017 metų atstovauja N.Ališauskas, rungtyniauja stipriausia Europoje laikomoje Kontinentinėje ledo ritulio lygoje (KHL). Reguliariajame KHL sezone „Barys“ užėmė 2 vietą ir nukeliavo iki Rytų konferencijos pusfinalio.

„Proveržis kazachų ledo ritulyje prasidėjo būtent po „Barys“ klubo įkūrimo. Aišku, čia išlieka labai populiarios dvikovinės sporto šakos, tokios kaip boksas ar imtynės. Bet ledo ritulys sparčiai populiarėja ir auga vis geresni ledo ritulininkai. Vietiniai žaidėjai vaidina vis ryškesnį vaidmenį ir „Barys“ klube, kuriame yra nemažai legionierių iš tokių ledo ritulio šalių, kaip Kanada ar Švedija“, – pasakojo Kazachstano klubuose trejus metus žaidęs N.Ališauskas.

Lietuvos rinktinė sulaukė pastiprinimo

Antradienį vykusioje treniruotėje „Barys“ arenos ledą jau išbandė į Kazachstaną vėliau atvykęs Tadas Kumeliauskas. Tačiau vis dar neaišku, ar kontrolinėse rungtynėse rezultatyviausiai Lietuvos rinktinės gretose žaidęs puolėjas galės padėti komandai.

Paskutinėse kontrolinėse rungtynėse su lenkais, T.Kumeliauskas patyrė galvos sumušimą ir traumos padarinius jaučia iki šiol.

nuotr. hockey.lt/Tadas Kumeliauskas
nuotr. hockey.lt/Tadas Kumeliauskas

Antradienį individualiai sporto salėje treniravosi 40-etis komandos kapitonas Dainius Zubrus.

„Aš galiu žaisti geriau ir manau, kiti žaidėjai gali geriau, ir kaip komanda galim geriau žaisti“, – po 3:4 pralaimėtų rungtynių baltarusiams tvirtino ryškiausia Lietuvos rinktinės žvaigždė.

VIDEO: Lietuva – Batarusija rungtynių santrauka

Ar po pralaimėjimo nuskambėjęs D.Zubraus raginimas komandos draugams „nenukabinti barzdų“ ir siekti pergalės kitose rungtynėse išsipildys, pamatysime trečiadienį 13.30 prasidėsiančiose rungtynėse su čempionato šeimininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito