Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 07

Prieš ledo spektaklius Kaune – patarimai Europos čempionato žiūrovui

Jau sausio 10-14 dienomis į Kauną sučiuoš Europos geriausieji. „Žiūrovai yra svarbiausia čempionato dalis”, – sako Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis, organizuojantis pirmą tokį renginį šalies istorijoje. Kaip sekasi ruoštis 2 tūkst. žmonių komandai? O ką apsirengti žiūrovams, kada ploti ir ką atsinešti?

Kauno „Žalgirio“ arena pradėjo vėsti dar per pastarąsias Eurolygos rungtynes tarp „Žalgirio“ ir Berlyno ALBA antradienį.

Krepšinis užleido vietą dailiajam čiuožimui, kuris ateinančią savaitę karaliaus Kaune. Sausio 10-14 d. čia vyks Europos čempionatas.

Iš pradžių jį norėjo rengti Vengrija, bet Budapeštas atsisakė pernai gegužę, metų pradžioje motyvavęs išaugusiomis elektros kainomis ir pasikeitusiais ekonominiais veiksmais dėl karo Ukrainoje.

Dabar stipriausių žemyno čiuožėjų pasirodymo, tarp jų ir į bronzos medalius, specialistų vertinimu, pretenduojančių Allison Reed ir Sauliaus Ambrulevičiaus šokių, laukia Kaunas.

Lietuvos dailiojo čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis 15min papasakojo apie pirmą kartą šalies istorijoje vykstantį Europos dailiojo čiuožimo čempionatą.

– Vytautai, kaip vyksta pasirengimas likus kelioms dienoms iki čempionato starto?

– Viskas gerai, ledas jau yra, jis dažomas, matote kaip klojami logotipai, aplinkui gimsta visas vaizdas – arena puošiama. Turbūt jau jaučiate, kad tai visiškai kitokia „Žalgirio“ arena.

Mūsų tikslas ir buvo parodyti infrastruktūrą, kurią galime pritaikyti – labai gerai, jog apie tai buvo pagalvota dar statant šią areną. Jei tada nebūtų pagalvoję apie šaldymo įrangą, dabar tokio čempionato negalėtume surengti.

Video stopkadras/Vytautas Jasutis
Video stopkadras/Vytautas Jasutis

– Kiek žmonių dirba organizuojant Europos čempionatą – komanda yra tarptautinė, ar ne?

– Taip, užsieniečių yra ir mūsų komandoje, ir savanorių gretose 40 proc. užsieniečių, kurie turi praktikos. Čiuožimas labai specifinis. Gali mokėti organizuoti renginius, o mūsų komanda tą tikrai moka, bet šįkart yra daug detalių, kurias reikia suvokti. Negali žinoti, jei neturi praktikos. Tad mums reikėjo žmonių iš šalies.

Vis dėlto, didžioji smegenų dalis yra lietuviškos. Tuo džiaugiamės ir didžiuojamės. Iš viso, kad čempionatas įvyktų dirba 2 tūkst. žmonių.

– Pirmą kartą toks renginys Lietuvoje. Kokie iššūkiai didžiausi?

– Negaliu pasakyti, kad šis čempionatas nukrito kaip aklai vištai grūdas, nes dėl savų priežasčių atsisakė šį čempionatą planavę rengti vengrai.

Vis dėlto, reikėjo pakovoti, pažaisti užkulisinius žaidimus, nes pretendavo ir Varšuva, kuri logistine prasme yra patogesnėje vietoje. Galiausiai mes kovą laimėjome, vadinasi, kažką padarėme teisingai. Infrastruktūrą turėjome, tik reikėjo komandos, kuri mokėtų teisingai padaryti darbus.

Aišku, Kaune turime problemų su viešbučiais, bet kažkaip tilpome. Braškame per siūles, iš draugų sulaukiu žinučių, klausiančių kaip dar galima būtų apsigyventi Kaune, bet jau nieko negaliu pasiūlyti. Kartais ir sportininkus reikia apjungti į mažesnius kambarius, kad visi sutilptų.

Vida Press nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Vida Press nuotr./Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas