Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prisiminimai apie žuvusią slidininkę Sarah Burke: ji stovėdama ir žiūrėdama pavojui į akis sakydavo: „Kodėl gi ne?“

Ekstremalaus slidinėjimo žvaigždės Sarah Burke mirtis sukrėtė ir tuos, kurie jos nepažinojo. „Aš liksiu amžiais jai skolingais už tai, ką ji davė šiam sportui. Kiekvieną apsisukimą, kurį atliksiu, skirsiu jai“, – sakė slidininkas Jenas Hudakas.
Sarah Burke
Sarah Burke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kanados „freestyle“ slidinėjimo rinktinės lyderė taip ir neatsigavo po komos, kurioje atsidūrė treniruotės metu patyrusi sudėtingą galvos traumą. 29-erių sportininkės gyvybė užgeso ketvirtadienį.

Keturis kartus „X Games“ čempione tapusi S.Burke buvo laikoma savo sporto šakos revoliucioniere. Pačius sudėtingiausius triukus atlikinėjusi S.Burke tapo pirmąja moterimi, kuri sėkmingai atliko 1080 apsisukimą.

Ji buvo laikoma pagrindine favorite 2014 m. Sočio žiemos olimpinių žaidynių „half-pipe“ rungtyje laimėti auksą. Be to, pati S.Burke labai daug prisidėjo, jog ši disciplina pirmą kartą būtų įtraukta į olimpinių žaidynių programą.

„Sarah stovėdama ir žiūrėdama pavojui į akis sakydavo: „Kodėl gi ne?“ Manau, ji norėtų, kad jos komandos draugai bei visi šio sporto atstovai taip pat nebijotų iššūkių, kad jie pasinaudotų visomis neįtikėtinomis galimybėmis, kurias atveria dalyvavimas olimpinėse ir „X Games“ žaidynėse“, – kalbėjo Kanados rinktinės vadovas Peteris Judge'as.

P.Judge'as patvirtino, jog incidentas treniruotės metu įvyko sportininkei atliekant ne patį sudėtingiausią triuką – 540 laipsnių šuolį, kuris kanadietei buvo tarsi kasdienis pasivaikščiojimas.

P.Judge'as tikino, kad S.Burke niekad nesijautė išskirtine. „Ji buvo ypatingai gero būdo ir su visais labai draugiška. Niekas niekuomet neturėdavo jai priekaištų“, – sakė komandos vadovas.

„Ji, ko gero, buvo pats nuostabiausias žmogus, kokį buvau sutikęs savo gyvenime“, – sakė JAV slidininkas Simonas Dummontas, daugkartinis „X Games“ medalininkas.

„Sarah, tu buvai ir esi tikra čempionė“, – „Twitter“ puslapyje parašė NBA žvaigždė Dwayne'as Wade'as

Jeremy Fosteris, vienas JAV ekstremalaus slidinėjimo ir snieglenčių sporto vadovų, teigė, kad visi pasaulio ekstremalaus slidinėjimo atstovai S.Burke prisimins „pirmiausia kaip nuostabią draugę, o tik po to kaip varžovę, kuri visus įkvėpdavo dar didesniems iššūkiams“.

„Ji buvo mūsų sporto šakos lyderė, ir mūsų bendruomenei tai neįtikėtinai didelė netektis“, – sakė J.Fosteris.

„Negaliu apsakyti liūdesio, kurį sukėlė Sarah Burke netektis. Ji buvo nuostabi atletė, kuri be galo mylėjo savo sporto šaką. Mes mintimis kartu su jos šeima ir draugais“, – cituojamas Tarptautinio olimpinio komiteto prezidentas Jacques Rogge'as oficialiame pranešime.

Karjerą baigusi Katrina Groves pabrėžė S.Burke vaidmenį už trasos ribų. „Ji buvo tikra savo sporto pionierė ir ji tiek daug nuveikė, kad „half-pipe“ disciplina pirmą kartą būtų įtraukta į olimpinių žaidynių programą. Ji darė įkvepiančius dalykus.“

„Nė vienas ekstremalaus slidinėjimo atstovas negalvoja apie tai, kad šis sportas jam gali kainuoti gyvybę. Tokios mintys niekada neateina. Nemanau, kad kada nors jos ateidavo ir į Saros galvą. Pamenu, pranešimuose apie jos patirtas traumas visuomet būdavo jos citata: „Aš vis tiek tai padarysiu“. Daugeliui žmonių sunku tai suprasti. Žmonės, kurie bijo rizikos, tiesiog nesupranta, koks nuostabus dalykas yra sekti savo svajone sporte ir gyvenime. Sara turėjo Dievo dovaną“, – kalbėjo K.Groves, kuri asmeniškai nepažinojo S.Burke.

Socialiniuose tinkluose savo liūdesį dėl S.Burke netekties išreiškė ir kitų sporto šakų atstovai.

„Taip liūdna išgirsti tokią naujieną apie vieną didžiausių mūsų laikų sportininkių. Sarah, tu buvai ir esi tikra čempionė“, – „Twitter“ puslapyje parašė NBA ir Majamio „Heat“ žvaigždė Dwayne'as Wade'as.

JAV moterų futbolo rinktinės žaidėja Abby Wambach rašė: „Mes galvojame apie tave, Sarah. Tavo įtaką jausime dar labai ilgą laiką.“

„Nepažinojau Saros Burke, tačiau man labai liūdna, kad jos daugiau nebėra su mumis“, – parašė NASCAR lenktynininkas Jimmie Johnsonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai