Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordinis „Snaigės“ žygių sezonas pritraukė beveik 13 tūkst. dalyvių

Nuo 1973 m. „Snaigės“ slidinėjimo žygius Vilniuje rengiantis Algimantas Jucevičius šį sezoną vadina rekordiniu – nuo gruodžio vyko net 22 žygiai.
„Snaigės“ žygio akimirka
„Snaigės“ žygio akimirka. / Organizatorių nuotr.

„Balandžio 3 d. dar puikiausiai slidinėjome Senasalyje netoli Vilniaus. Ten sniego būtų ir šį sekmadienį, bet jau būtų buvę sunku padaryti trasą“, – sakė Lietuvos asociacijos „Sportas visiems“ generalinis sekretorius Algimantas Jucevičius.

Rekordinis šiemet buvo ne tik žygių, bet ir dalyvių skaičius. Šį sezoną „Snaigės“ žygiuose dalyvavo 12 863 žmonės. Keturiuose žygiuose dalyvių skaičius viršijo 1 000, o viename sulaukta net 1 354 slidinėjimo entuziastų.

Žygiuose netrūksta ir žinomų veidų. Dažnas „Snaigės“ dalyvis – ministras pirmininkas Andrius Kubilius. Nuo mažens žygiuose dalyvauja ir buvęs olimpietis Ričardas Panavas. Vaikystėje jis „Snaigės“ išvykose dalyvaudavo su tėčiu, o dabar atsiveda savo auklėtinių. „Būna, kad ir iš dalyvių nusižiūri, kuris vaikas greitesnis, ir prisivilioja pas save sportuoti“, – sako A. Jucevičius.

Organizatoriai, atsižvelgdami į dalyvių amžių ir ištvermę, paruošdavo trasas nuo 4 iki 20 kilometrų. Vyriausias „Snaigės“ slidininkas, šiemet dalyvavęs 18 žygių, – 83 metų Vytautas Kuprys. Veteranas šiuose renginiuose dalyvauja jau ne vieną dešimtį metų. O jauniausias slidininkas, trasą įveikęs tėvelių padedamas, buvo vos trejų su puse metukų.

Vienas didžiausių „Snaigės“ pranašumų yra prieinamumas. „Čia ne varžybos, – pabrėžia organizatoriai. – Pagrindinis žygių tikslas – sveikatingumo skatinimas.“

„Siekiame, kad žmonės kuo daugiu būtų gryname ore. O ir maršrutai aplink Vilnių nuostabūs: Karoliniškėse, Verkiuose, Aukštagiryje, Vingio parke. Galėtume daugiau trasų padaryti, tačiau susiduriame su automobilių statymo problema. Keturis kartus į žygius susirinko daugiau nei 1 000 dalyvių, todėl turime sukti galvą, kad žmonės turėtų kur pastatyti automobilį“, – organizaciniais rūpesčiais pasidalijo „Sporto visiems“ generalinis sekretorius.

A. Jucevičius „Snaigės“ žygiuose pasigenda jaunimo: „Juokaujame, kad aktyviausi dalyviai – seneliai ir vaikaičiai. Daugiausia 30–50 metų amžiaus žygeivių. Pasigendame moksleivijos ir studentijos.“

Nuo 1973 m. žygiai vyksta kasmet, be pertraukos. Pasak organizatorių, per daug metų pritrauktą žmonių susidomėjimą pavyktų išlaikyti net ir nesant sniego. Tokiu atveju slides ir slidinėjimo lazdas pakeistų šiaurietiškojo ėjimo lazdos, kuriomis ir šį sezoną distanciją įveikė ne vienas dalyvis.

„Galime pasidžiaugti, kad renginys yra tradicinis ir organizuojamas jau daug metų. Dalyvių skaičius pastaruoju metu vis labiau auga. Visada sakiau ir sakysiu, kad geriausias stadionas yra gamta. Gamtoje galima ne tik fiziškai pajudėti, bet ir grūdintis. Pabuvę gryname ore žmonės bus sveikesni, žvalesni ir geriau nei kur kitur pailsės nuo televizoriaus ir kompiuterio“, – neblėstančiu „Snaigės“ populiarumu džiaugėsi A. Jucevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas