Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordiniu dalyvių skaičiumi minima Lietuvoje minima pasaulinė sniego diena

Šių dviejų savaičių  žiemiškos oro sąlygos įkvėpė daugelį mėgėjiškų sporto organizacijų. Regis, per sekmadienį mūsų šalyje minimą pasaulinę sniego dieną gali pasirodyti rekordinis aktyvių dalyvių kiekis.
sniegas (3)
sniegas (3) / Organizatorių nuotr.

Asociacija „Sportas visiems", kuruojanti šį projektą šalyje, jau užfiksavo 17 miestų ir miestelių, per 40 mokyklų ir sporto centrų, kurių organizuojamuose renginiuose užsiregistravo daugiau kaip 6 000 dalyvių.

Nuo „Sniego tinklinio“, kalnų slidinėjimo, žiemos estafečių, sniego skulptūrų lipdymo iki snaigės žygių ir vaikų biatlono – daugelis organizatorių šias sporto rungtis siūlo miestų ir miestelių gyventojams, moksleiviams ir vaikams su tėveliais.

Pasaulinės sniego dienos pagrindinis tikslas ir yra sujudinti šeimą – pirmiausia vaikus, parodant ir akcentuojant kad vaikai gali judėti ir sportuoti lauke ne tik vasarą bet ir žiemą, kas yra labai sveika. O jei tokį fizinio aktyvumo pavyzdį rodo ir tėvai, – tai yra labai sveikintina – įsitikinęs jau daugiau kaip 50 metų Lietuvoje snaigės žygius organizuojantis Algimantas Jucevičius

Tarptautinė slidinėjimo asociacija informuoja, kad šiam savaitgaliui sniego diena bus minima 42 valstybėse, numatoma surengti per 470 renginių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito