Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusė Natalija Paulauskaitė gavo Lietuvos pilietybę ir atstovaus Lietuvai

Lietuvos biatlono rinktinė netrukus sulauks pastiprinimo – 22 metų lietuviškų šaknų turinti rusė Natalija Paulauskaitė gavo mūsų šalies pilietybę ir atstovaus Lietuvai. Jaunoji sportininkė gali sudaryti konkurenciją net paprastai Lietuvoje pirmaujančiai Dianai Rasimovičiūtei.
Natalija Paulauskaitė
Natalija Paulauskaitė / LBF.lt nuotr.

Sportininkė, kurios tėvas buvo lietuvis, nesugebėjo prasimušti į Rusijos rinktinę, tad nusprendė toliau sportuoti Lietuvoje, kur konkurencija mažesnė. Kaip pasakoja Lietuvos biatlono federacijos (LBF) prezidentas Arūnas Daugirdas, N.Paulauskaitė į mūsų šalies biatlono rinktinę kreipėsi pati.

„N.Paulauskaitė Lietuvos biatlono padangėje yra nauja žaidėja. Tai – nauja potenciali komandos narė. Ji galėtų užpildyti spragą, atsiradusią mūsų rinktinėje tokio amžiaus merginų tarpe. Ypač tai aktualu, jeigu mes rimtai galvojam apie moterų estafetę. Pagal savo pajėgumą ir pasirengimo lygį ji yra labai arti D.Rasimovičiūtės“, – portalui SportIN.lt teigė

Greičiausiai sportininkė į Sočio olimpiadą nebespės, nes, nors ir gavo lietuvišką pasą, ji dar turi atsisakyti rusiško – o tai gali trukti net iki keturių mėnesių. Be to, Lietuva Sočio olimpiadoje biatlono varžybose turi tik vieną vietą ir ji kol kas priklauso D.Rasimovičiūtei.

Sportininkė su Lietuvos biatlono rinktinė treniruojasi nuo gegužės. Primename, kad Sočio žiemos olimpinės žaidynės vyks kitų metų vasario 7-23 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento