Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos opozicija: Sočio olimpinės žaidynės – pinigų plovimo mašina

Ketvirtadienį iškilmingai buvo pristatyti Sočio olimpinių žiemos žaidynių medaliai, tačiau netrukus šventės nuotaikas aptemdė Rusijos opozicija. Politikai Borisas Nemtsovas ir Leonidas Martynyukas sako, kad žaidynės yra šlykšti afera, iš kurios pasipelnys tik Vladimirui Putinui artimi verslininkai.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Opozicijos lyderiai sako, kad net 30 milijardų JAV dolerių buvo pavogti besirengiant kitais metais įvyksiančioms olimpinėms žaidynėms. Jie žaidynes vadina „monstriška afera“ ir skaičiuoja, kad tai bus brangiausia olimpiada istorijoje, iš viso kainuosianti 50 mlrd. dolerių. 

Pranešime teigiama, kad žaidynių kaina išaugo dėl konkurencijos stokos ir slapukavimo. Jų teigimu, organizatoriai rinkosi tik Vladimirui Putinui artimus verslininkus. Borisas Nemtsovas ir Leonidas Martynyukas net šešis mėnesius tyrinėjo organizatorių ataskaitą ir nustatė, kad yra didžiulis skirtumas tarp pirminio ir galutinio biudžeto .

„Pasiruošimas Sočio olimpinėms žaidynėms kainavo daugiau nei visoms 21 prieš tai rengtų žaidynių sporto struktūroms kartu sudėjus. Tarp 25 ir 30 mlrd. dolerių buvo pavogti, o iš to pasipelnė tik oligarchai ir kompanijos, artimos prezidentui Vladimirui Putinui.“ – rašoma opozicijos lyderių pranešime.

Maskva kol kas nepateikė atsakymo šiems kaltinimams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento