Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų ministras įsiuto po FIS sprendimo

Šiandien sukanka aštuoni mėnesiai, kai Rusijos kariuomenė sprogdina Ukrainos miestus ir žudo žmones. Nepaisant to, Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas pareiškė, kad rusų sportininkai turi dalyvauti tarptautinėse varžybose.
Olegas Matycinas
Olegas Matycinas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos sportas patyrė dar vieną antausį, kai Tarptautinė slidinėjimo federacija paskelbė, jog ir toliau neleis karą Ukrainoje vykdančios šalies agresorės atletų.

Tai skaudi žinia rusams, kurie turi pajėgių slidininkų, bei vylėsi, kad 2022–2023 m. sezone jiems bus leista startuoti.

„FIS sprendimas pratęsti draudimą rusų sportininkams nedalyvauti 2022–2023 sezono varžybose atima iš sporto mėgėjų kovos dėl medalių grožį, o iš sportininkų – rimtą konkurenciją, – piktinosi Rusijos sporto ministras Olegas Matycinas. – Rusijos slidininkai – vieni stipriausių pasaulyje, be jų bet kokios varžybos praranda aktualumą.

Mes toliau palaikysime savus, sukursime naujus turnyrų formatus, o su federacijomis kantriai dirbame dėl mūsų sportininkų teisių.

Esu įsitikinęs, kad rusų pašalinimo praktika greitai baigsis, pasaulio sportas prisimins apie svarbiausius olimpinius principus ir sporto aikštelės vėl kurs sporto šventę.“

Neseniai O.Matycinas palaikė rusų sportininkų dalyvavimą kare Ukrainoje, kur Jungtinių tautų skaičiavimų duomenimis, užmušta per 6 tūkst. civilių žmonių, per 8 tūkst. sužeista, nerimaujant, kad realūs skaičiai yra daug didesni.

Kai Rusijos kariuomenei patyrė rimtų nuostolių, o šalies prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė apie 300 tūkst. rusų mobilizaciją, O.Matycinas, kalbėdamas per forumą „Rusija – sporto galia“, vylėsi, kad sportininkai dalyvaus kare, jei bus pašaukti į kariuomenę.

VIDEO: Kas naujo fronte: „Rusai ruošiasi gėdingam atsitraukimui“ – pulkininkas paaiškina padėtį Chersone

„Jau daug kartų nuo specialiosios karinės operacijos pradžios skelbta, kad jie palaiko prezidentą. Be to, išreiškė visišką pritarimą, kad sportas yra ta pati šeima. Visas problemas, sunkumus ir užduotis, kurias sprendžia valstybė, sportas turi spręsti drauge“, – aiškino Rusijos sporto ministras.

Panašiai kalbėjo ir Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Stanislavas Pozdniakovas, pareiškęs, kad sportininkai turėtų didžiuotis, jei yra pašaukti į kariuomenę.

VIDEO: V.Zelenskis: Rusijos teroristai užminavo Kachovkos hidroelektrinę, planuoja teroristinį išpuolį

Dauguma sporto šakų neleidžia Rusijos ir jai kare padedančios Baltarusijos sportininkams varžytis tarptautinėse varžybose, bet yra kelios sporto šakos, kuriose didelę įtaką turi rusai.

Rugsėjį ir pasaulio slidinėjimo federacijos generalinis sekretorius Michelis Vion'as paskelbė, kad lauks Rusijos sportininkų naujame sezone.

„Esame arti, kad leistume Rusijos federacijai dalyvauti varžybose“, – tvirtino prancūzas.

Šis pareiškimas nebuvo populiarus, nes daug stiprių šalių, tarp jų Norvegijos ir Švedijos, slidininkai paskelbė apie galimą boikotą, jei karinę agresiją vykdančiai šaliai bus leista varžytis drauge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas