Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacingas kinų pasirodymas Japonijoje: traumų išsekinta pora nukonkuravo Rusijos čiuožėjus

Kai ant ledo pasirodo čiuožėjai, Saitamos arena sustingsta ir nutyla taip, kad gali išgirsti net menkiausią šiurenimą. Jokių riksmų – tai išskirtinė japonų pagarba dalyviams. Ypatingos auros apsuptyje Sui Wenjing ir Han Cong surengė sensacingą pasirodymą, palietusį kiekvieną žiūrovą.
TS0A54F8
TS0A54F8 / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Sui Wenjing ir Han Cong turėjo daug ką ištverti, kad atsidurtų ten, kur yra dabar. Nuolatinių traumų lydima pora šį sezoną praleido beveik visas varžybas, bet Japonijoje sugebėjo pakartoti 2017-ųjų triumfą ir tapti pasaulio čempionais.

Sui Wenjing aštuonis sezonus iš eilės kenčia nuo sunkių traumų – ištvėrė ne vieną operaciją, o pėdų skausmai lydi iki šiol. Bet sporte titulus laimi tik stipriausieji, o Kinijos pora nepaliauja stebinti dailiojo čiuožimo pasaulio.

Emocingą, stilingą, jautrią ir be klaidų atliktą kinų laisvąją programą žiūrovai Saitamos arenoje palydėjo ilgai plodami atsistoję.

„Scanpix“ nuotr./ Sui Wenjing ir Hanas Congas
„Scanpix“ nuotr./ Sui Wenjing ir Hanas Congas

Jie čiuožė patys paskutiniai, todėl išvydę savo rezultatus žinojo – jiems atiteks aukso medaliai. Naujieji pasaulio čempionai iš viso surinko 234,84 balus. Tai jų karjeros rekordas.

Daugiau nei 10 metų kartu čiuožiantis duetas labai emocingai išgyveno pastarąsias dienas Tokijuje. Gyvybingi, plepūs ir nuolat besišypsantys sportininkai netramdė ir ašarų, kai ant jų krūtinės sužibo aukso medaliai, o arenoje suskambėjo Kinijos himnas.

Kinų karjeroje buvo ne viena akimirka, kai ateitis atrodė labai miglota. Bet tai praeitis, o dabar metas mėgautis ir skinti saldžius darbo vaisius. Pasaulio čempionų titulas – svarbiausias ir reikšmingiausias viso sezono įvertinimas.

„Scanpix“ nuotr./ Sui Wenjing ir Hanas Congas
„Scanpix“ nuotr./ Sui Wenjing ir Hanas Congas

„Dailusis čiuožimas man labai patinka. Man taip gera būti ant ledo, kad be jo aš neįsivaizduoju savo gyvenimo“, – kalbėjo Sui, kurios žodžius nuolat lydi garsus juokas. Ši mergina tikrai kitokia. „Prieš kelias dienas aš sprendžiau tokį testą ir jis parodė, kad mano psichologinis amžius yra 42 metai“, – juokėsi ji.

Po trumposios programos pirmavusi Rusijos pora Jevgenija Tarasova ir Vladimiras Morozas liko antroje vietoje, o bronzą iškovojo dar vienas Rusijos duetas, kuriam atstovauja estė Natalija Zabiako ir Aleksandras Enbertas.

„Scanpix“ nuotr./Vanessa James ir Morganas Cipres
„Scanpix“ nuotr./Vanessa James ir Morganas Cipres

Europos čempionate sausį triumfavę prancūzai Vanessa James ir Morganas Cipres Japonijoje liko tik penkti. Jų šansus laimėti medalį aptemdė skaudus incidentas prieš trumpąją programą.

„Mes nepasiduosime iki tol, kol nelaimėsime pasaulio čempionato. Šios varžybos mūsų karjeroje visada susiklosto ne taip, kaip mes norėtume, bet kaskart sugrįžtame vis stipresni“, – kalbėjo prancūzai, kurie kartu čiuožia jau dešimtmetį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito