Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šokas Rusijoje – su trenere susipykusi ledo dievaitė persikėlė į Kanadą

Dukart olimpinį sidabrą Rusijai iškovojusi dailiojo čiuožimo žvaigždė Jevgenija Medvedeva pranešė apie svarbius karjeros pokyčius. 18-metė susipyko su ilgamete trenere Eteri Tutberidze ir išvyko treniruotis į Kanadą. Rusai baiminasi, kad talentinga sportininkė gali atstovauti kitai šaliai.
Jevgenija Medvedeva su Vladimiru Putinu
Jevgenija Medvedeva su Vladimiru Putinu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Legendinė trenerė E.Tutberidzė su J.Medvedeva dirbo net 11 metų, tačiau čiuožėjos ir trenerės santykiai pašlijo, kai Pjongčango olimpinėse žaidynėse J.Medvedevą nustelbė kita E.Tutberidzės auklėtinė 15-metė Alina Zagitova.

J.Medvedeva nusprendė persikelti gyventi į Kanadą ir dirbti su treneriu Brianu Orseriu, kuris į olimpinius titulus atvedė tokius čiuožėjus kaip Yuna Kim ir Yuzuru Hanyu.

J.Medvedeva dukart iš eilės tapo pasaulio čempione ir buvo tikimasi, kad rusė triumfuos olimpinėse žaidynėse. Tačiau į dailiojo čiuožimo olimpą šovė trejais metais jaunesnė A.Zagitova, kurios programa buvo stipriausia pasaulyje.

Merginos ne kartą tikino, kad yra varžovės tik ant ledo, o gyvenime yra artimos draugės, o bendra trenerė rūpesčių nekelia. Atrodo, kad tai pasikeitė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jevgenija Medvedeva
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jevgenija Medvedeva

Toronte planuojanti įsikurti J.Medvedeva paneigė Rusijoje sklandančius gandus, kad ji gali įgyti Kanados pilietybę ir atstovauti šiai šaliai. Anot čiuožėjos, ji ir toliau gins Rusijos garbę.

Buvo tokia labai vaikiška frazė: kodėl tu negalėjai palaikyti Alinos jaunimo varžybose dar metams? Aš negalėjau tuo patikėti.

E.Tutberidzė Rusijos televizijai teigė, kad J.Medvedeva dar prieš mėnesį pradėjo neatsakinėti į jos skambučius. Anot trenerės, 18-metė yra prašiusi, kad A.Zagitovai nebūtų leista varžytis suaugusiųjų varžybose. Tuomet ji nebūtų galėjusi dalyvauti olimpinėse žaidynėse ir triumfuoti.

„Buvo tokia labai vaikiška frazė: kodėl tu negalėjai palaikyti Alinos jaunimo varžybose dar metams? Aš negalėjau tuo patikėti. Kiekvienas turi turėti tokį patį šansą. Negalima sulaikyti kito žmogaus“, – žiniasklaidai pasakojo čiuožėjų trenerė.

J.Medvedeva viešame laiške padėkojo E.Tuberidzei: „Iš jos išmokau daug gyvenimo pamokų. Prisiminsiu tai visą gyvenimą.“

Rusė taip pat paaiškino savo sprendimą dirbti su B.Orseriu: „Tikiuosi, kad praėjus šiek tiek laiko visi supras, kad tai buvo vienintelė įmanoma išeitis.“

Po olimpinių žaidynių J.Medvedeva Rusijoje išgarsėjo ir kaip vaikų pramoginio šou vedėja, tačiau tikina, kad jos tikslas yra 2022 metų olimpinės žaidynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas