Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Spragos gali padėti čempionui anksčiau išeiti iš kalėjimo ir atgauti vairavimo teises

Norvegijos slidinėjimo sporto žvaigždė Petteris Northugas buvo nubaustas 7 mėnesiams kalėjimo, iš jo atimta teisė vairuoti likusį gyvenimą. Bet bausmė veikiausiai bus kiek kitokia dėl tam tikrų išlygų sistemoje.
Petteris Northugas
Petteris Northugas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį 15min jau rašė, kad prieš porą metų įspūdingą karjerą baigęs Petteris Northugas nuteistas dėl vairavimo apsvaigus kvaišalais.

Pagal teismo nuosprendį, 34 metų norvegui skirti 7 mėnesiai nelaisvės, jis netenka teisės vairuoti likusį gyvenimą.

Pats P.Northugas patvirtino, kad neskųs nuosprendžio.

„Jis nori atlikti bausmę ir toliau judėti gyvenime į priekį. Gerai, kad viskas paaiškėjo iki Kalėdų“, – sakė slidininko advokatas Halvardas Helle.

„Scanpix“ nuotr./Petteris Northugas
„Scanpix“ nuotr./Petteris Northugas

Tad nejaugi iš tiesų Norvegijos sporto didvyris, 13 pasaulio čempionatų ir 2 olimpinius aukso medalius laimėjęs atletas kalės 7 mėnesius ir nebegalės niekada vairuoti? Atsakymai į abu klausimus yra „ne“, – pranešė nrk.no.

Kai P.Northugas jau buvo nuteistas dėl vairavimo išgėrus 2014 metais bei gavęs 50 dienų kalėjimo, jis bausmę galėjo atlikti laisvėje, tik su elektroniniais pančiais ant kojos.

Dabar jis vėl galės dalį bausmės atlikti tokiu pačiu būdu.

„Jei esi nubaustas kalėti mažiau nei 6 mėnesius, gali teikti apeliaciją ir atlikti bausmę laisvėję su prietaisu ant kojos. Jei nuteistas daugiau nei šešis mėnesius, po trečdalio bausmės gali prašyti likusią bausmės dalį atlikti su prietaisu ant kojos, su sąlyga, kad liko mažiau nei 6 mėnesiai bausmės“, – aiškino Norvegijos kalėjimo tarnybos vadovas Janas-Erikas Sandlie.

Tokiu būdu, skaičiuojama, kad po 70 dienų kalėjime, P.Northugas galės kreiptis dėl likusios bausmės vykdymo laisvėje, su elektroniniu prietaisu ant kojos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Norvegijos slidininkas Petteris Northugas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Norvegijos slidininkas Petteris Northugas

Anot NRK, mažai tikėtina, kad bausmės vykdymas prasidės iki kovo mėnesio. Patekęs už grotų pavasario pradžioje, jis turėtų išeiti į laisvę prieš pat vasarą.

Yra galimybė ir atgauti vairavimo teises.

„Praktikoje yra galimybė prašyti atiduoti vairavimo teises po penkerių metų. Tuo atveju, turi išlaikyti vėl egzaminus (teorijos ir praktikos)“, – sakė teisininkas Jensas Christianas Riege.

P.Northugas buvo netekęs vairavimo pažymėjimo 2014 metais ir atgavęs jį 2019 metų gegužę. Dabar jis vėl turės su vairavimo teisėmis atsisveikinti, bet po penkerių metų galės kreiptis policiją dėl jų grąžinimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito