Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sprinto rungtyje pasirodė keturi lietuviai: į persekiojimo lenktynes pateko tik V.Strolia

Šeštadienį žiemos olimpinėse žaidynėse Pekine prie starto linijos dar kartą stojo keturi Lietuvos biatlonininkai – Vytautas Strolia, Karolis Dombrovskis, Tomas Kaukėnas ir Linas Banys – kurie pasirodė 10 kilometrų sprinto rungtyje. Geriausiai iš mūsų sportininkų ir vėl sekėsi V.Stroliai, kurie vienintelis pateko į persekiojimo lenktynes.
Vytautas Strolia
Vytautas Strolia / Vytauto Dranginio/LTOK nuotr.

Sprinto varžybose iš viso rungėsi 94 sportininkai. 60 stipriausiųjų pateko į persekiojimo lenktynes (12,5 km.), kurios vyks sekmadienį 12:45 val. Lietuvos laiku.

Šioje rungtyje sportininkams šaudykloje teko lankytis du sykius, o už netaiklų šūvį jiems teko įveikti papildomą 150 metrų baudos ratą.

V.Strolia startavo 32-as, T.Kaukėnas – 47-as, K.Dombrovskis – 67-as, o L.Banys į trasą pajudėjo vienas paskutiniųjų – 89-as.

Pirmasis iš lietuvių finišavęs V.Strolia distanciją įveikė per 26:22.4 min. ir galutinėje rikiuotėje užėmė 43 vietą (2:22 min. nuo lyderio). Lietuvos biatlono rinktinės lyderis tiek pirmajame, tiek ir antrajame šaudymuose padarė po vieną klaidą.

Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Tomas Kaukėnas
Vytauto Dranginio/LTOK nuotr./Tomas Kaukėnas

Identišką rezultatą šaudykloje pasiekė ir T.Kaukėnas, iš viso iš 10 mėginimų suklydęs du sykius. Tiesa, trasoje lietuvis šliuožė ne taip greitai kaip V.Strolia ir užfiksavęs 27:27.9 min. laiką užėmė tik 80 vietą – į persekiojimo lenktynes nepateko.

Geriausiai iš lietuvių šaudykloje sekėsi K.Dombrovskiui, kuris prašovė vienintelį kartą. Visgi to prasibrauti į sekmadienio persekiojimo lenktynes lietuviui neužteko – 27:11.2 min. laikas mūsų sportininką patupdė į 73 vietą.

Jauniausias rinktinės narys L.Banys šaudykloje suklydo tris kartus, o distanciją įveikęs per 28:05.8 min. finišavo 90-tas.

„Scanpix“ nuotr./Johannesas Thingnesas Boe
„Scanpix“ nuotr./Johannesas Thingnesas Boe

Sprinto rungtyje geriausiai pasirodė norvegas Johannesas Thingnesas Boe, Pekine iškovojęs jau antrą aukso medalį. Pastarajam teko atlikti vieną baudos ratą, tačiau trasoje jis demonstravo neįtikėtiną greitį ir distanciją įveikęs per 24:00.4 min. artimiausią varžovą aplenkė 25,5 sek.

Antrą poziciją užėmė prancūzas Quentinas Fillonas Maillet, trečią – sprinto rungties nugalėtojo brolis Tarjei Boe (+38,9 sek.).

Priminsime, kad 20 km. individualiose lenktynėse V.Strolia užėmė 21-ąją vietą, T.Kaukėnas – 70-ąją, K.Dombrovskis – 71-ąją, L.Banys – 79-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas