Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Stebuklingai rasta estų viltis – geriausia Pekino olimpiados atrankoje

Nuo 2010-ųjų žiemos olimpiadoje medalio nelaimėję estai Pekine viliasi pagaliau nutraukti šią seriją. 19-metė Kelly Sildaru pirmadienį su geriausiu rezultatu pateko į akrobatinio slidinėjimo nuolydžio rungties finalą.
Kelly Sildaru
Kelly Sildaru / Postimees / Scanpix nuotr.

Daugiausia balų – 86,15 – kvalifikacijoje surinkusi estė aplenkė ir ryškiausią Kinijos žvaigždę Eileen Gu (79,38).

Vieną aukso medalį Pekine jau iškovojusi E.Gu prieš žaidynes pakeitė savo atstovaujamą šalį – vietoje JAV pasirinko Kiniją, o už trasos ribų yra ir garsus modelis.

Akrobatinio slidinėjimo nuolydžio kvalifikacijoje E.Gu pirmadienį vos nepatyrė fiasko. Pirmasis jos nusileidimas buvo įvertintas tik 57,28 balo, o to nebūtų užtekę patekti į finalinį dvyliktuką.

„Scanpix“ nuotr./Eileen Gu
„Scanpix“ nuotr./Eileen Gu

Vis dėlto antruoju, ir paskutiniu, bandymu jai pavyko pagerinti savo rezultatą (79,38) ir antradienį ji kovos dėl dar vieno medalio Pekine.

Ryškiausiai atrankoje žibėjo estė K.Sildaru. Jau pirmuoju bandymu ji surinko 80,96 balo ir galėjo būti rami dėl finalo, bet leisdamasi antrą sykį savo rezultatą dar pagerino.

Už jaunosios estės, šią savaitę švęsiančios 20-ąjį gimtadienį, nugaros kvalifikacijoje liko norvegė Johanne Killi (86,00 balo) ir minėtoji kinė E.Gu (79,38).

Įdomu, kad estai olimpinius medalius žiemos žaidynėse iki šiol yra pelnė tik slidinėjimo rungtyse (4 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos), o K.Sildaru savo šuoliais pirmiausia išgarsėjo „YouTube“ platformoje.

Jaunoji estė iš pradžių net nesiruošė sportininkės karjerai, o tiesiog pramogavo kartu su tėčiu Toniu. Bet 9-metės mergaitės triukai taip sužavėjo šalį, kad ji iš karto tapo žvaigžde Estijoje, o sporto funkcionieriai suprato, jog jų šalyje auga olimpinė viltis.

Vėliau K.Sildaru triskart laimėjo pasaulio jaunimo čempionatą ir keturis kartus – „X Games“ žaidynes. 2019-aisiais ji triumfavo ir suaugusiųjų planetos pirmenybėse, pusvamzdžio rungtyje.

VIDEO: Kelly Sildaru wins Women's Ski Slopestyle gold | X Games Aspen 2019

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas