Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sudie, čempione: revoliucionierius ant ledo atsisveikina su 7 titulu iš eilės

Apie tokį atsisveikinimą su karjera svajoja visi pasaulio sportininkai. Ispanas Javieras Fernandezas pasiekė tai, ko Europa gali dar ilgai nematyti. Ledo genijus Minske septintą kartą iš eilės tapo Europos čempionu. To nepavyko padaryti net didžiausiai Rusijos ledo legendai Jevgenijui Pliuščenkai.
Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Su ašaromis akyse „Super Javi“ dėkojo visiems už palaikymą.

„Ačiū, labai jums ačiū. Nuo olimpinių žaidynių aš niekur nesivaržiau. Turėjau labai ilgą pertrauką ir žinojau, kad atvažiuosiu čia atsisveikinti su didžiuoju sportu. Tai – vienas sunkiausių man ir vienas pačių laimingiausių pasirodymų“, – sakė J.Fernandezas.

Prieš trylika metų pamatę Javierą Fernandezą Europos čempionate niekas nebūtų net pagalvojęs, kad egzotiškos dailiojo čiuožimo šalies atstovas nueis tokį tituluotą kelią.

O jis nuėjo ten, kur moderniojo dailiojo čiuožimo istorijos eroje nebuvo niekas.

Laisvojoje programoje ispanas padarė keletą klaidų, bet vis tiek keleto taškų atotrūkiu išplėšė 7 titulą. Tiek pat kartų Europos čempionu tapo ir J.Pliuščenka, bet Javieras tą padarė 7 metus iš eilės.

Jis iš viso surinko 271, 59 balus.

Javieras Fernandezas
Javieras Fernandezas

Revoliucija ant ledo

Revoliucionierius iš Ispanijos. J.Fernandezas pakeitė dailiojo čiuožimo statusą Ispanijoje. Kol jo žvaigždė nesužibo tarptautinėje ledo scenoje, karšto klimato šalis neturėjo beveik nieko bendra su šia sporto šaka.

O šis mažylis, kuris vaikystėje svajojo tapti futbolininku, tapo vienu geriausių visų laikų Europos čiuožėjų. Praėjusiais metais jis paskelbė, kad traukiasi iš didžiojo sporto. Pačiūžų ant vinies jis tikrai nekabins, bet tarptautinėje varžybų arenoje šio ledo genijaus mes nebepamatysime.

Javieras turi kitų planų. Pavertęs dailųjį čiuožimą labai populiaria sporto šaka savo gimtinėje, jis ėmė kurti įspūdingus ledo šou. Su labai gerai jo karjerą atspindinčiu pavadinimu „Revoliucija ant ledo“. Gerbėjai iššlavė visus bilietus į ledo šou, kurie vyko Madride, Gran Kanarijoje, Mursijoje ar Malagoje.

VIDEO: Revolution On Ice "Javier Fernández"

J.Fernandezo sėkmės istorija nė kiek nepanaši į tų čiuožėjų, kurie sugebėjo greitai įsiveržti į elitą. Ispanui reikėjo nueiti nepaprastai ilgą kelią ir štai keli neįtikėti faktai: Javieras debiutiniame Europos čempionate užėmė 28 vietą, antrajame 17, trečiajame 11 vietą. Jam prireikė septynių metų, kad taptų Europos čempionu ir devynių metų, kad taptų pasaulio čempionu!

Čiuožėjas, kurio karjerai tėvai paaukojo visas gyvenimo santaupas, dabar mėgausis kitokia ledo pasirodymų patirtimi.

O tuo metu su „Super Javi“ atsisveikina ir pagarbą atiduoda visas dailiojo čiuožimo pasaulis.

VIDEO: Gracias, Javier! - Skating world pays tribute to Javier Fernandez ahead of final competition!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito