Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sunki Deivido Stagniūno mamos būklė gali sutrukdyti Lietuvos čiuožėjams startuoti pasaulio čempionate

Deividui Stagniūnui rengtis svarbiausiam šio sezono startui sunkiau nei bet kada. Lietuvos čiuožėjas išgyvena vieną sudėtingiausių laikotarpių – ant plauko kabo Deivido mamos gyvybė.
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas
Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį savaitgalį Deividas praleido Čikagoje (JAV) pas sunkiai sergančią mamą, bet grįžo į Detroitą ir paskutinėse treniruotėse su Isabella Tobias šlifavo šokių žingsnelius. Į kitą savaitę Nicoje (Prancūzija) vyksiantį pasaulio dailiojo čiuožimo čempionatą Lietuvai atstovaujanti pora turėtų išvykti po kelių dienų.

Ar Lietuvai atstovaujanti pora galės startuoti planetos pirmenybėse, priklausys nuo Dievo valios. Pasaulio čempionatas bus paskutinės šio sezono varžybos, po kurių Deividas viliasi kuo daugiau laiko praleisti su jam artimiausiu ir brangiausiu žmogumi.

Nuotaikos mūsų poros stovykloje niūrios, bet D.Stagniūnas nepasiduoda nevilčiai. Taip pat sunku jam buvo ir prieš Europos čempionatą.

„Deividui labai sunku. Nesulaukiau iš jo žinių, todėl paskambinau treneriams į Ameriką. Jie nuramino, kad Deividas grįžo į Detroitą ir iš visų jėgų kibo į treniruotes. Jo mamos būklė labai sunki, todėl meldžiamės už ją, už mūsų Deividą ir tikimės, kad startuoti Nicoje mūsų pora galės“, – „15min“ sakė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Deivido mamos būklė labai sunki, todėl meldžiamės už ją, už mūsų Deividą ir tikimės, kad startuoti Nicoje mūsų pora galės.

D.Stagniūno mama sunkiai serga nuo lapkričio. Tuomet grįždamas iš Rusijoje vykusių „Grand Prix“ varžybų geriausias Lietuvos čiuožėjas gavo žinutę, kuri jo šeimos gyvenimą apvertė aukštyn kojom. Jo mamą ištiko insultas. „Deividas parodė  didžiulę valią ir ištvermę ir, nepaisant to, kad labai daug laiko praleido pas mamą, sugebėjo puikiai pasiruošti Europos čempionatui“, – pasakojo L.Vanagienė.

Senojo žemyno pirmenybėse Lietuvos ledo čiuožėjai užėmė 9-ąją vietą ir, pailsėję vos keletą dienų, vėl kibo į darbus Detroito ledo arenoje. Iki pasaulio čempionato buvo likę vos du mėnesiai, tačiau jų maksimaliai išnaudoti nepavyko. Isabella patyrė nesunkią traumą ir negalėjo čiuožti tris savaites, Deividas taip pat išgyveno dėl mamą ištikusios nelaimės. Vis dėlto treneriai mano, kad pasaulio čempionate mūsų pora galėtų puikiai pasirodyti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Laisvasis šokis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Laisvasis šokis

„Treneris labai patenkintas pasiruošimu ir šią savaitę čiuožėjai jau atlieka po du pračiuožimus iš eilės. Šįkart prognozuoti Deivido ir Isabellos pasirodymo pasaulio čempionate nenorėčiau. Labai laukiame šio čempionato, bet laukiame su baime. Džiaugsimės bet kokiu rezultatu“, – nieko nedrįso prognozuoti L.Vanagienė

Startuoti Pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate, be I.Tobias ir D.Stagniūno, rengiasi dar du atstovai iš Lietuvos. Vyrų varžybų kvalifikacijoje antradienį dalyvaus kaunietis Saulius Ambrulevičius, o merginų atrankoje tą pačią dieną čiuoš ir planetos pirmenybėse debiutuos vilnietė Inga Janulevičiūtė.

Pasaulio čempionatas vyks kovo 26 - balandžio 1 dienomis. Specialiai iš Nicos 15min.lt praneš svarbiausius įvykius, rezultatus ir naujienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas