Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomijos ir Švedijos principingas sprendimas: žaisi Rusijoje – rinktinę pamiršk

Suomijos ir Švedijos nacionalinėse ledo ritulio rinktinėse nebus žaidėjų, kurie žaidžia Rusijos įkurtoje Kontinentinėje lygoje (KHL).
Mikko Lehtonenas
Mikko Lehtonenas / „Scanpix“ nuotr.

Abi ledo ritulio federacijos tokį sprendimą vieningai pranešė pirmadienį, prabėgus dviem dienom po KHL sezono pabaigos.

„Suomijos ledo ritulio asociacijos pozicija tokia, kad žaidėjai, rungtyniaujantys Rusijoje, nuo kito sezono nežais rinktinėje“, – skelbiama pranešime.

Principingai suomiai pasielgė po to, kai visuomenė ir žiniasklaida ėmė spausti nacionalinės komandos žaidėjus, vis dar rungtyniaujančius KHL.

Dauguma legionierių paliko Rusijos klubus po to, kai ši šalis sukėlė karą Ukrainoje, tačiau štai Mikko Lehtonenas buvo vienas iš suomių, kurie liko rungtyniauti Sankt Peterburge.

Olimpinio ir pasaulio čempiono agentas kartojo, kad žaidėjas bando nutraukti kontraktą, tačiau jam buvo grasinama milijoninėmis baudomis.

Galiausiai esą buvo pasiektas toks susitarimas: žaidėjas baigia sezoną ir klubas sutinka nutraukti dar trejus metus turėjusią galioti sutartį.

KHL finaluose žaidė trys švedai, o rungtynių metu netrūko Vladimirą Putiną ir Rusijos karą šlovinančių gestų. Nė vienas iš trijų švedų galiausiai nebuvo pakviesti į rinktinės stovyklą.

„Mes pažymėjome, kad Rusija naudojo KHL kaip savo propagandos įrankį, o situacija tik dar paaštrėjo atkrintamųjų metu, – sakė Švedijos federacijos generalinis sekretorius Johanas Starkas. – Švedijos ledo ritulio asociacija užtikrina, kad žaidėjai, rungtyniausiantys KHL kitą sezoną, rinktinėje nežais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas