Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužeista koja debiuto nesugadino: Lietuvos šokėjų ant ledo pora arti geriausiųjų dešimtuko

Minske tęsiasi didelio susidomėjimo sulaukiantis Europos dailiojo čiuožimo čempionatas ir šiandien čia savo debiutinį pasirodymą surengė Lietuvos ledo šokėjai Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius. Žiūrovai to nepastebėjo, bet amerikietė pasirodymo metu susižeidė koją. Užkulisiuose ji koją šaldė ledu ir džiaugėsi ne tik sėkmingu pasirodymu, bet ir netikėtu palaikymu iš Lietuvos.
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius
Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jokios kliūtys nesutrukdė Lietuvos porai pasiekti geriausią savo sezono rezultatą trumpojoje programoje. Duetas puikiai atliko ritminę programą ir pelnė 64,81 balo.

Mūsų šalies duetas buvo arti geriausiųjų dešimtuko. Po trumpojo šokio jie rikiuojasi 12 vietoje tarp 25 porų. S.Ambrulevičius ir A.Reed šeštadienį galės atlikti ir laisvąją programą. Norint įgyti tokią teisę, ritminėje programoje reikėjo patekti tarp 20 geriausių porų.

Daugybė Lietuvos vėliavų šiandien plazdėjo arenoje, o tai neįprastas ir Lietuvos čiuožėjus labai nustebinęs vaizdas.

„Taip! Mačiau vėliavas, o tai mane taip stipriai nustebino ir sužavėjo. Buvo nuostabu čiuožti ir jausti tokį palaikymą. Šiandien padarėme keletą klaidų, bet atidavėme visą save“, – LNK televizijos žurnalistei A.Žukaitei po pasirodymo sakė A.Reed.

Taip arti Lietuvos dar niekada nevyko nei Europos nei pasaulio čempionatas. Lietuvos sirgaliai sutikti arenoje pasakojo, kad į Minską vyko traukiniu ir savo akimis turi galimybę stebėti pačio aukščiausio lygio varžybas.

Išsamiau vaizdo reportaže iš Minsko.

VIDEO: A.Reed ir S.Ambrulevičiaus įspūdžiai po debiuto Europos dailiojo čiuožimo čempionate

Europos čempionato lyderiais tapo pagrindiniai favoritai prancūzai Gabriella Papadakis ir Guillaume Cizeronas. Jie ne tik užėmė pirmą vietą (84,79 balo), bet ir pagerino patiems priklausiusį pasaulio rekordą (84,13).

Šis duetas keturiskart iš eilės laimėjo Europos čempionatą, pernai triumfavo ir planetos pirmenybėse, o olimpinėse žaidynėse buvo antri.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito